Тарика Филиповића покрала чистачица?

Популарни хрватски глумац и водитељ Тарик Филиповић оптужио је бившу спремачицу Аницу Јуриљ да је из његовог стана украла брилијантски прстен од 5. 000 евра и неке златне предмете које су проценили на 20. 000 евра.

Забава 09.04.2019 | 09:35
Тарика Филиповића покрала чистачица?
Међутим, суђење не тече по плану - догодило нешто, у најмању руку, непредвиђено.

Аница Јуриљ је код Филиповића почела да чисти крајем 2010. на препоруку. Долазила је два пута недељно, а за крађу је оптужена 2013.
"Накит смо држали у гардероби у спаваћој соби. Моја ташта Фехима дошла је у посету за мој рођендан и приметила је да се Аница чудно понаша кад излази из гостињске собе у којој је Фехима била смештена. Отишла је да провери новчаник, фалило јој је 100 канадских долара и златан прстен. Аница је признала крађу. Правдала се да јој је муж запао у проблеме, да му каматари прете и да је накит продала. Код јавног бележника потписала је потврду и обвезала се да ће да надокнади штету. Хтели смо то да решимо мирним путем, али ништа није вратила", испричао је Тарик Филиповић тужитељима на самом почетку.

Ипак, жена која је радила код њега тврди супротно.

"О свом односу с Тариком не желим да говорим јер је то нешто приватно и интимно. Схватите ме као жену. Те 2010. почела сам да радим за њих два пута недељно по 6-7 сати. Дали су ми кључ. Често сам била сама у стану. А 11. марта 2013. нашла сам се у ситуацији да сам код себе имала те неке предмете с којима сам отишла у Дубраву. Два дана касније Тарик ме је с Лејлом позвао на кафу. Рекао ми је да зна да сам погрешила. Оптужио ме пред Лејлом која је само ћутала. А 25. марта те године потписала сам потврду код бележника о повраћају новца, али нисам читала шта потписујем. Како су се ти предмети (велики и мали дукат, прстен и ланчић) нашли у мојој торби тога дана, треба питати Тарика. О Фехиминим стварима ништа не знам", причала је Аница Јуриљ која је све те предмете, наводно, продала за више од хиљаду евра.

Иначе, Тарик и Лејла су украдени накит проценили на 20.000 евра.

Суђење је у току, али је 27. марта одложено јер се није појавио златар из Сарајева који у понуди има идентичан прстен за двоструко мањи износ од онога на који су га проценили покрадени супружници.

Грешком на расправу није позван адвокат Тарика и Лејле. Наиме, рочиште је накнадно сазвано, па су писмено обавештавали стране о датуму и времену расправе, а њему позив није послат. Случај постаје све бизарнији и бизарнији, тврде поједини медији.

Требало је да суду доставе идентичан златан прстен с дијамантима као тај што је нестао из њиховог стана, а за који су тврдили да је у власништву Лејлине сестре. Нису то урадили, а нису ни доставили ни тражене податке о сестри уз образложење да она "више нема тај прстен".

Прстен је био важан да би се утврдила његова стварна вредност односно за колико је тачно новца Аница Јуриљ наводно оштетила глумца и његову супругу, преноси "24 сата хр".

Аница Ј. је Филиповићима, према оптужници, украла пет златних дуката, три бурме, три златне огрлице, једну с бисерима, осам дечјих златних наруквица и шест минђуша, прстен с брилијантом од 5.000 евра, 100 долара и друге предмете.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

весна

09.04.2019 11:12

он све лазе гарант

ОДГОВОРИТЕ