ПЛ: Белгијски чаробњак, Азар, као чекићем убио Вест Хем!

Лондонски дерби припао Челсију.  Фудбалери Челсија савладали су Вест Хем на свом стадиону са 2:0 у утакмици 33. кола енглеске Премиер лиге.  Шоу Азара за напетост у борби за Лигу шампиона! Борба за места у најјачем европском клупском такмичењу ове године је у Енглеској напетија него икад. . .  Причаће се дуго о првом поготку Едена Азара. . .

Фудбал 08.04.2019 | 23:31
ПЛ: Белгијски чаробњак, Азар, као чекићем убио Вест Хем!
Челси је као домаћин славио над Вест Хемом у дербију Лондона резултатом 2:0, а голове за "Плавце" постигао је њихов најбољи играч, Еден Азар.

Азар је довео Челси до вођства после 24. минута фудбала на "Стамфорд Бриџу". У том првом полувремену, Челси је играо сјајно, већи де времена су имали лопту у свом поседу и упутили су чак седам удараца на гол "Чекићара", али су дали само један гол.

Низале су се шансе у другом делу сусрета, Вест Хем се чак ослободио и покушавао да дође до изједначења, али им једноставно није успевало. Еден Азар је више пута показао колико је опасан када има лопту у ногама, па је тако пред сам крај меча, у 90. минуту, на асистенцију Роса Барклија дошао до другог поготка и донео Челсију важна три бода.

Челси се попео на трећу позицију након овог тријумфа са 66 освојених бодова, два више од Тотенхема који, руку на срце, има једну утакмицу мање.

Какав је гол Еден Азар постигао против Вест Хема у победи Челсија! Белгијанац је код првог од своја два гола урадио нешто што само виђано код Лионела Месија интензивно последњих година: соло продор са 40 метара кроз шуму ногу до мрежице – 2:0.

Солидан градски дерби одиграли су Челси и Вест Хем. Били су Плавци бољи тим током већег дела меча и то су крунисали сигурном победом.

Кључни тренутак меча десио се у 24. минуту, када је чаробњак Еден Азар бацио магију по зеленом тепиху, Прошетао се кроз одбрану Вест Хема, као да су чуњеви, а не људи, стајали испред њега и чушнуо лопту у гол.

Контролисао је Челси игру и резултат после тога. Имао је и посед лопте и више удараца на гол, али и велику шансу у финишу, када је на сјајну лопту коју је Азар послао по земљи на другу стативу за длаку закасниоХадсон-Одои.

Имао је и Жиру зицер, један на један са голманом, у 87. минуту, али је Фабијански изашао као победник из тог дуела.

А, имао је и Вест Хем између те две шансе Челсија велику прилику за изједначење. Арнаутовић је тукао главом из прекида – поред стативе.

И онда је на сцену поново ступио Азар. Када већ не могу његови саиграчи, решио је да он преузме ствар у своје руке и поново матира Фабијанског. Погодио је за 2:0, за мирно привођење крају утакмице.

Челси је са утакмицом више сада испред Тотенхема и Арсенала. Биће то опасна трка три лондонска клуба и једног из Манчестера за две улазнице за Лигу шампиона…

Фудбалери Челсија победили су Вест Хем на домаћем терену у последњој утакмици некомплетног 33. кола резултатом 1:0. "Плавци" су у потпуности надиграли госте и додатно закомпликовали трку за треће и четврто место која гарантују наступ у Лиги шампиона.

Саријеви изабраници су од првог минута били бољи ривал и, иако нису имали пуно конкретних шанси на самом почетку, контролисали су игру.

Вест Хем се добро бранио, али је мастору попут Едена Азара један пропуст у одбрани противника био довољан да их казни и постигне погодак. И то какав...

Белгијанац је у 24. минуту остављен без чувара на широком простору, добио је лопту на 40 метара од гола гостију и кренуо у слалом. Предриблао је комплетну одбрану Пелегринијевог тима и на крају са лакоћом савладао Лукаша Фабијанског за предност свог тима и гол који ће сигурно постати "виралан" на друштвеним мрежама.

Убрзо након гола Игуаин је пропустио добру прилику да дуплира вођство своје екипе након добре асистенције Азара који је био веома расположен за игру. Челси је до полувремена наставио са нападима, али није успео да промени резултат који је поставио њихов најбољи играч.

После паузе, "чекићари" су кренули нешто одлучније. Покушали су високим пресингом да натерају Саријеву екипу на грешке, али су играчи "плаваца" лако излазили на крај са притиском.

Средином другог дела игре, гости су успели неколико пута да припрете голу Аризабалаге, али је одбрана Челсија добро реаговала у тим тренуцима. Након што је Вест Хем пропустио своје шансе, домаћи су преузели контролу над дешавањима на терену.

Саријев тим је поново дошао до своје игре и у неколико наврата пропустио велике прилике да раније отклони резултатску напетост. Шансе да реше утакмицу пропустили су резервисти Оливије Жиру и Рос Баркли у ситуацијама када су били сами пред голом противника.

Играчи Вест Хема могли су да казне Челси за промашаје неколико пута после прекида, али је срећа била на страни екипе која је на крају успела да дође до другог гола и реши дилеме око победника.

У 91. минуту одбрана гостију је потпуно заказала, Баркли је упутио пас за Азара који је остао сам у срцу шеснаестерца, а Белгијанац је без много проблема послао лопту иза леђа пољског голмана.

Три бода су заслужено остала на "Стамфорд бриџу", а ова победа довела је Саријеву екипу на треће место које гарантује пласман у Лигу шампиона.

Вест Хем је и после ове утакмице остао на 11. месту, Пелегринијева екипа није угрожена, али пораз их удаљава од борбе за места која воде у Лигу Европе.

Челси сада има два бода више од четвртопласираног Тотенхема, али и уз одиграни сусрет више од "певаца", док су искористили кикс Арсенала и прескочили их на табели услед њиховог пораза од Евертона на гостовању 1:0.

ЕНГЛЕСКА 1 - 33. КОЛО

Уторак

Вотфорд - Фулам 4:1 (1:1)
/Дукуре 23, Хјуз 64, Дини 70, Кико 75 - Бабел 33/

Вулверхемптон - Манчестер Јунајтед 2:1 (1:1)
/Жота 25, Смолинг 77. аг - Мектоминеј 13/

Среда

Манчестер Сити - Кардиф 2:0 (2:0)
/Де Брујне 6, Сане 44/

Петак

Саутемптон – Ливерпул  1:3 (1:1)
/Лонг 9 – Кеита 36, Салах 80, Хендерсон 86/

Субота

Борнмут - Барнли 1:3 (1:2)
/Барнс 4аг - Вуд 18, Вествуд 20, Барнс 56/

Хадерсфилд - Лестер 1:4 (0:1)
/Мој 52пен - Тилеманс 24, Варди 48, 84пен, Медисон 79/

Њукасл - Кристал Палас 0:1 (0:0)
/Миливојевић 81пен/

Недеља

Евертон - Арсенал 1:0 (1:0)
/Јагјелка 10/

Понедељак

Челси – Вест Хем  2:0 (1:0)
/Азар 24, 89/

Уторак 23.4.

20.45: Тотенхем - Брајтон

Табела: Ливерпул (+1) 82, Манчестер сити 80, Челси 66 (+1), Тотенхем 64, Арсенал 63, Манчестер јунајтед 61, Лестер (+1) 47, Вулверхемптон 47, Евертон (+1) 46, Вотфорд 46, Вест Хем 42, Кристал Палас (+1) 39, Борнмут (+1) 38, Барнли (+1) 36, Њукасл (+1) 35, Брајтон (-1) 33, Саутемптон 33, Кардиф 28, Фулам (+1) 17, Хадерсфилд 14.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар