БиХ испада из ПС Савјета Европе

Босна и Херцеговина ће до краја ове године бити суспендована из рада Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПСВЕ) јер у року шест мјесеци од одржаних општих избора није именовала нове представнике у том тијелу, изјавио је данас представник Савјета Европе у БиХ Драгослав Штефанек.

Босна и Херцеговина 08.04.2019 | 23:01
БиХ испада из ПС Савјета Европе
– БиХ до краја ове године неће моћи да учествује у раду ПСВЕ. То значи да БиХ неће учествовати приликом доношења једне од најважнијих одлука која ће бити донијета током ове године, а то је именовање новог главног секретара Савјета Европе – рекао је Штефанек и додао да БиХ неће учествовати на три засиједања, нити у одборима тог тијела.

Према правилима Савјета Европе, земље чланице морају да именују нове чланове представништва у Парламентарној скупштини најкасније шест мјесеци од дана одржавања избора, у супротном слиједи привремена суспензија у учешћу у раду ПСВЕ, преноси Хина.

Сенад Шепић, који је предсједавао претходном Делегацијом БиХ у ПС Савјета Европе рекао је да је то страшно лоша порука о имиџу и кредибилитету институција и државе БиХ у међународним институцијама. 

– Чињеница да након шест мјесеци људи који воде земљу, власти односно политички лидери, нису у стању да се формално дговоре око избора пет чланова делегације БиХ у ПС Савјета Европе је страшна порука и катастрофално стање које говори гдје се ми као држава налазимо – рекао је Шепић за сарајевски Клиx.

Он је истакао да се може десити да око неког политичког питања немамо договор унутар БиХ, али да је невјероватна ствар да не постоји капацитет да се предложи пет особа које ће представљати БиХ.

– Они фактички сједе поред заставе државе БиХ у организацији у којој је скоро 50 земаља чланица Савјета Европе. Само Бјелорусија нема своју делегацију у Савјету Европе – рекао је он.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ре

08.04.2019 21:21

Нека казе сад неко да су им плате оправдана.Нису заслузили ни ону минималну којом се хвале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

08.04.2019 21:28

.......све због Републике Српске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2019 06:17

Све због филдјан дрзаве и њиове жеље да се њија за све пита.толико о наметнутој накарадној беиха

Name

израелац

08.04.2019 22:01

о чему ће тако моћна организација да доноси одлуке кад им је БиХ пропали протекторат и нису и стању да га ријеше. а као фол нешто они засједају... хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

08.04.2019 23:16

Зато Лукач опрема штале, купује рргелу, да би што јамчи утисак и страх задао свима који мисле својом главом, који се противе робовласништву. Можете ли мислити каква ће то сила бити када грађане на тргу потјера на коњима провјерени искомплексирани и униформисани олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

09.04.2019 00:20

Ма боли вас брига за босном и херзеговином хвала боги васа србија није ,а и ви имате дрзаву републику стабилну је.. ти босну .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

09.04.2019 04:13

Владари три тора, јединствени су у једном, а то је да се ни близу не приближимо ЕУ, јер би тиме сјекли грану на којој већ сједе дуго година. Од те гране више пуцају леђа грађана него грана, међутим и ми смо, част мањини, генерално такви, да не заслужујемо боље. Усе, насе и подасе, то је наша филозофија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна се

09.04.2019 04:50

поједини праве то све намјерно да доказу да БИХ не мозе да опстане али дзаба све... наси људи одосе у европу а босна оста и послије нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица и Марица

09.04.2019 05:25

Ово се све намјерно ради и опструисе како би на аова власт изоловала од свега,од свијета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ-Србин

09.04.2019 08:23

Ма ко нас прими већа је будала од нас.

Name

xy

09.04.2019 06:06

није нам ни мјесто тамо...нака нас у нашој рупи...

ОДГОВОРИТЕ