Потврђено - Фабри оштетио Милан!

Италијански судија, Михаел Фабри, биће суспендован наредна два кола, а до краја сезоне неће судити Милану, након што је тешко оштетио 'росонере' у дербију против Јувентуса.

Фудбал 09.04.2019 | 11:45
Потврђено - Фабри оштетио Милан!
Јуве је након преокрета славио са 2:1, а Фабри је у два наврата оштетио "росонере" који су након утакмице били бијесни.

"Дерби су одлучиле очигледне судијске грешке. Ужасно смо разочарани јер смо одиграли сјајно, а остали смо без бодова. Заиста ми нису јасне судијске одлуке. Не желим стварати контроверзу, али суђење је било разочаравајуће", рекао је спортски директор Милана, Леонардо.

Представници судијске организације ове седмице састаће се с челницима Милана како би им се извинили за судијске пропусте, али питање је колико ће то бити важно Милану који је остао без бодова у борби за пласман у Лигу шампиона, преноси Хина.

Прву грешку Фабри је направио у 34. минуту када није досудио очигледан једанаестерац за госте. Давиде Калабрија је убацио с десне стране, а Алекс Сандро је у казненом простору лопту скренуо руком. Судија је прегледао спорни тренутак преко ВАР-а, али није досудио једанаестерац, иако је играње руком играча Јувентуса било очигледно.

Гости су ипак повели у 39. минути голом Кржиштоф Пиатека на асистенцију Тима Бакајока. Јуве је изједначио у 60. минути из пенала којег је изборио и реализовао Пауло Дибала, а до потпуног преокрета дошло је у 84. минути када је Моаз Кан забио за 2:1.

Три минуте касније Фабри, његови помоћници, али и судије у ВАР соби су поново 'бриљирали'. У главној улози је био бивши нападач хрватске репрезентације Марио Манџукић који је ногом ударио капетана Милана Алесија Ромањолија. Манџукић је у том тренутку имао жути картон и нова јавна опомена значила би и његово искључење. Судије на терену нису видјели Манџукићев потез, а нису се огласили нити из ВАР собе премда су ТВ камере одмах неколико пута поновиле спорну ситуацију.

Италијански медији наводе како би Дисциплинска комисија могла накнадно казнити и Манџукића.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар