"Фудбал" у Тузли: Пуцњава, па пребијање судије!

Још један инцидент на нижелигашким теренима у Тузланском кантону. Овог пута претучен је судија на утакмици Прве лиге између Полета и Омазића 1937.

Фудбал 09.04.2019 | 09:45
"Фудбал" у Тузли: Пуцњава, па пребијање судије!
Дисциплински органи Фудбалског савеза Тузланског кантона, али и тамошњи МУП имаће пуне руке посла послије невјероватног викенда на нижелигашким теренима.

Шокантне сцене виђене су на утакмици Друге лиге ТК између Турије и Стјепан Поља гдје је гостујући навијач пуцао из пиштоља након чега су се играчи разбјежали, а утакмица прекинута, међутим, то није био једини инцидент у лигама Тузланског кантона.

На утакмици Прве лиге ТК између ФК Полет из Паланке и ФК Омазићи 1937 домаћа публика послије утакмице нападала је и пребила главног судију Хусејна Свракића из Тузле.

Након што је Свракић одсудио крај утакмице у којем је домаћа екипа поражена резултатом 1:0 група од 20 хулигана утрчала је у терен и физички је насрнула на њега.

Због  задобијених повреда судија Свракић је касније затражио помоћ у болници у Брчком, а случај је пријављен полицији.

“Све до завршетка утакмице нормално и уредно, а онда по знаку главног судије за крај утакмице публика домаће екипе је утрчала у терен и насрнула на главног судију док сам ја и двојица помоћних судија у тој гужви стали у кућици за резервне играче домаће екипе немоћни у помоћи главном судији који је бјежећи по терену доспио до редара и пар играча домаће екипе да га заштите, међутим, у великом броју особа на терену није се могло видјети и забиљежити ко жели да га брани, а ко да туче”, написао је у свом извјештају делегат утакмице Алија Аљкановић из Градачца.

У пребијању судије према ријечима очевидаца учествовали су и поједини фудбалери домаће екипе.

"Судија је бјежао неке три минуте по терену и нису га могли ухватити све док није голман домаће екипе на центру ударцем у главу ошамутио судију да би га стигли код кућице бацивши му се под ноге. Тај ударац га је баш ошамутио, држали су му руке, а њих 15 га је ударало. Пар домаћих играча га је бранило, али сви остали су га ударали. Такве крикове какве је он испуштао никад нисам чуо од инсана”, испричао је за МОНДО један од очевидаца.

Он је додао да је делегат већ на полувремену упозорен да би могло бити инцидената, али да је он на то одмахнуо руком.

У свом извјештају делегат Аљкановић је навео да је послије избијања инцидента назвао полицију која је дошла у року од 10 до 15 минута, али да је тада судија Свракић већ био одгуран и одвучен у свлачионицу домаће екипе.

“Када је дошла полиција ја и двојица помоћних судија смо уз пратњу полицајаца ушли у делегатску просторију гдје је дошао и камерман који је рекао полицији да је и он по задњем судијском звиждуку ‘стресен’ са кућице одакле је снимао и да нема снимка догађаја кад је главни судија нападнут. Полиција је и главног судију из домаће свлачионице довела у просторију делегата гдје је узела податке од мене и све тројице судија. По пресвлачењу судија отишли су у болницу Брчко сва тројица судија уз пратњу полиције да се изврши љекарски преглед над главним судијом који је био тучен. Ја сам остао у службеној просторији завршио записник утакмице и Фаир Плаy извјештај. Службена лица су исплаћена и ЦД са снимком утакмице ми је достављен који ћу оставити у службене просторије НСТК”, наводи се у извјештају.

Након завршених љекарских прегледа судија Свракић је дао изјаву у Полицијској управи Брчко, а сви детаљи овог инцидента требали би бити познати послије подношења допунског извјештаја делегате и судија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар