ПЛ БиХ: Пораз Крупе у Мостару, Широки "бјежи" Жељи!

Слободан Старчевић уписао је први пораз откако се вратио на клупу Крупе и то против Зрињског (2:0), док је Широки Бријег тријумфом над ГОШК-ом (1:0), поново стекао "плус 3" бода у трци за Европом.

Фудбал 08.04.2019 | 10:20
ПЛ БиХ: Пораз Крупе у Мостару, Широки "бјежи" Жељи!
Крупа је доживјела први пораз послије повратка Слободана Старчевића на њену клупу!

Очекивано, бољи од екипе из кањона Тијесно, био је троструки узастопни шампион Зрињски у Мостару у утакмици 25. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

ЗРИЊСКИ - КРУПА 2:0 (1:0)

"Племићи" су додуше теже него се то очекивало стигли до трећег узастопног, а укупно 15. тријумфа у сезони и смањили заостатак за лидером првенства Сарајевом на шест бодова.

Од самог почетка утакмице "Под Бијелим бријегом", Мостарци су жестоко кренули према голу гостију и у у првих 10-ак минута неколико пута озбиљно запријетили голу Крупе.

Најприје преко Ивана Чурјурића, али добро је реаговао голман Матеј Марковић, а потом и Далибора Веселиновића, који је главом са неколико метара промашио, оно што се у жаргону каже, да је теже промашити.

Изабраници Слободана Старчевића су дошли до даха и успоставили теренску равнотежу из које се у 13. минуту изродила прилика послије ударца Николе Дујаковића, али је и Иван Бркић показао голмански квалитет.

Гости из Крупе на Врбасу су се потпуно ослободили почетног притиска па је Бојан Пузигаћа покушао из слободног ударца, али је изблокиран, да би послије акције Дујаковића, Саша Никодијевић шутирао из изгледне ситуације, међутим, одбрана Зрињског је изблокирала и тај шут.

Казна за промашаје Крупе услиједила је у 29. минуту када је Милош Филиповић сјајно упослио Чурјурића, који је са ивице казненог простора преварио голмана Марковића за вођство "племића" - 1:0.

Након вођства, тим Блажа Слишковића је мало "повукао" ручну и без већих проблема контролисао игру на средини терена, чекајући грешку ривала да удвостручи предност, али се до краја полувремена резултат није мијењао.

У другом дијелу меча у Мостару, све до 15-ак минута прије краја, водила се борба углавном између казнених простора и без неких изразитих шанси за поготке испред Марковића, али и Бркића.

Посјед је Зрињски препустио гостима и чекао прилику да из контранапада докусури противника, а из једне такве у 75. минуту, управо је голман Крупе сачувао наду одбранивши ударац Милоша Филиповића.

Ипак, није могао ништа шест минута прије краја када је Марко Бенцун погодио мрежу Крупе - 2:0 и "овјерио" нова три бода за Мостарце.

ЗРИЊСКИ: Бркић, Чурјурић, Галић, Баришић, Веселиновић, Пезер, Стојкић, Јаковљевић, Рустемовић, Филиповић, Мандић.

КРУПА: Марковић, Јелић, Макитан, Дујаковић, Пузигаћа, Палић, Никодијевић, Аганспахић, Микетек, Мандић, Зец.

У дуелу херцеговачких тимова, Широког Бријега и ГОШК-а из Габеле, домаћин је остварио минималну побједу - 1:0 (1:0).

Екипа са "Пецаре" је до вођства стигла у 21. минуту када је Дино Ћорић погодио мрежу Далибора Козића након што му је сјајно у петерац асистирао Дражен Багарић - 1:0.

Изабраници македонског тренера Гоце Седлоског били су много бољи ривал на терену, али на одмор се отишло само са минималном предношћу домаћина.

Широки Бријег је почетком наставка преко Јосипа Ћорлуке и Елиомара могао практично да ријеши питање побједника, али је одбрана тима из Габеле добро реаговала, да би у 66. минуту голман Козић неспретно реаговао и умало омогућио гол домаћину.

Ипак, на вријеме је стигао и исправио своју грешку зауставивши лопту прије преласка гол-линије.

До посљедњег судијској звиждука, нешто више од игре имали су фудбалери ГОШК-а, који су покушавали да стигну до изједначења, међутим, чврста одбрана и згуснут средњи ред домаћина је без већих проблема сачувао предност и укњижио девету побједу.

Задржао је тиме и три бода предности у трци за пласманом у Европу у односу на четвертопласирани Жељезничар, који је у суботу декласиран од градског ривала на "Грбавици" (0:3).

ШИРОКИ БРИЈЕГ:Билобрк, Баришић, Ћорић, Елиомар, Ћорлука, Памић, Бегоња, Хркаћ, Багарић, Марковић, Енин.

ГОШК: Козић, Карамарко, Ереиз, Гржан, Ђајић, Рагуж, Рамић, Вего, Медак, Хасановић, Ковачић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 25. КОЛО:

Зрињски - Крупа 2:0 (1:0)
/Чурјурић 29, Бенцун 84/

Широки Бријег - ГОШК 1:0 (1:0)
/Ћорић 21/

Субота:

Радник - Челик 0:0

Младост - Тузла сити 0:2 (0:1)
/Убипарип 14, 85/

Слобода - Звијезда 09 2:1 (0:1)
/Видовић 82, пен. 87 - Предраговић 27/

Жељезничар - Сарајево 0:3 (0:2)
/Лазић 11, Велкоски 15, Татар 73/

ТАБЕЛА: Сарајево 56, Зрињски 50, Широки Бријег 39, Жељезничар 36, Челик 35, Радник 34, Слобода 34, Младост 30, Тузла сити 28, Звијезда 09 24, ГОШК 20, Крупа 18.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар