Вавринка: Федерер је најбољи играч свих времена!

Швајцарски тенисер, Стан Вавринка, изјавио је да је његов сународник, Роџер Федерер, најбољи играч у историји спорта.

Тенис 15.04.2019 | 19:15
Вавринка: Федерер је најбољи играч свих времена!
Вавринка, који је до сада освојио три Гренд слем титуле, каже да је играти против чланова "велике тројке" било нешто најтеже и најизазовније за њега.

Ипак, и поред тога, може да се похвали чињеницом да је успевао да победи и Федерера и Ђоковића и Надала.

"То ми је било најтеже, бити део генерације у којој су Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић, они су све освајали. Било је тешко носити се са тим и наћи начин да се они победе, нарочито онда када су сви мислили да ја то не могу. Било су готово непобедиви, тако да ми је био највећи изазов да се носим са њима", рекао је Вавринка.

Вавринка је освојио Аустралијан Опен 2014, Ролан Гарос 2015. и УС Опен 2016. И без обзира што има доста комплимената за Ђоковића и Надала, ипак истиче да је Федерер нешто посебно.

"Одувек ми је било лепо што долазимо из исте земље. Знамо се годинама. Када сам почео да играм, био сам млад, није ме било на АТП листи. Много ми је помогао, имао сам прилику да тренирам са најбољим играчем на свету", додао је Вавринка.

Каже и да му је освајач 101 професионалне титуле давао конкретне савете.

"Тада је био број један и давао ми је битне савете, како би ми помогао да што пре дођем до врха, било је то лепо од њега. Играли смо заједно и на Олимпијским играма и освојили злато. Увек је било тешко играти протов њега, не зато што смо пријатељи, већ пре свега што је најбољи који је икада играо ову игру", закључио је Вавринка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар