Лука Миливојевић - најбољи пеналџија "лига петице"!

И јури рекорд Премијер лиге. . .

Фудбал 07.04.2019 | 20:45
Лука Миливојевић - најбољи пеналџија "лига петице"!
Кажу да је најлакши ударац у фудбалу, али и не смеју сви да га изведу!

Очи у очи с голманом, удаљеност тачно 11 метара, залет и шут, па херој - или трагичар. Ударац с "беле тачке" је обележио толико фудбалских каријера, више се памте они који су га промашили, а каријеру Луке Миливојевића обележиће смиреност и феноменална реализација.

Што их је више, то је већа теорија да ћете промашити, међутим то не представља проблем капитену Кристал Паласа који је ове сезоне на двоцифреном голгетерском учинку.

Само из пенала!

Лука Миливојевић, који данас слави 28. рођендан, постигао је чак ДЕСЕТ голова за Кристал Палас ове сезоне у Премијер лиги са једанаест метара.

Последњи који није могао против његовог шута са "креча" био је Мартин Дубравка, а пре њега Бен Хамер, Каспер Шмајхел, Серхио Рико, Руи Патрисио и Едерсон, односно Бернд Лено(Арсенал) и Мет Рајан (Брајтон), које је двапут савладао на тај начин ове сезоне.

Једини који је успео да му одбрани овај ударац био је Џордан Пикфорд из Евертона, познат као играч који "студира извођаче пенала", док је прошле сезоне то успео Едерсон (Сити).

Миливојевић је тако од доласка у Кристал Палас, у јануару 2017. године из редова Олимпијакоса за 15 милиона евра, постигао чак ДВАДЕСЕТ голова са "беле тачке", од укупно 23, два прошле и један ове сезоне "из игре".

Пошто је ове сезоне ефикаснији од свих тимова Премијер лиге са "креча", на реду је рекорд који држи Енди Џонсон који је у сезони 2004/05 био прецизан 11 пута с те удаљености за Евертон.

Лука Миливојевић је тренутно и најбољи "пеналџија" у пет најбољих лига Европе (Премијер лига, Ла Лига, Лига 1, Калчо и Бундес лига) са учинком 10/11, док је на два гола заостатка иза њега "чудо из Лила" Николас Пепе који је погодио осам од девет досуђених.

У елитном друштву био би и Пол Погба, који је погодио пет удараца са "креча", али је ове сезоне у Премијер лиги промашио чак три пута...

НАЈБОЉЕ ПЕНАЛЏИЈЕ "ЛИГА ПЕТИЦЕ" У 2018/19:

Лука МИЛИВОЈЕВИЋ (Кристал Палас) - 10/11
Николас Пепе (Лил) - 8/9
Фабио Кваљарела (Сампдорија) - 6 (7)
Шарлс (Еибар) - 6 (7)
Серхио Рамос (Реал Мадрид) - 5 (5)
Андреј Крамарић (Хофенхајм) - 5 (5)
Кристијано Роналдо (Јувентус) - 5 (6)
Џошуа Кинг (Борнмут) - 5 (6)
Пол Погба (Манчестер јунајтед) - 5 (8)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар