Кнежевић одбио Србију: Хрватска, мој први избор!

"Дубоко и посебно сам нагласио да је Хрватска била од малена и биће увек мој први избор без обзира на све", написао је млади Бојан Кнежевић у обраћању на Инстаграму.

Фудбал 07.04.2019 | 10:45
Кнежевић одбио Србију: Хрватска, мој први избор!
Релативно непознати Бојан Кнежевић (22) одједном је постао тема српских и хрватских медија, али и оних у региону који су пратили шта ће одлучити фудбалер Динама из Загреба...

Овај везиста је у интервјуу за "Вечерњи лист" признао да је добио позив из Фудбалског савеза Србије (ФСС), с обзиром на то да му је отац Србин и да стога поседује српски пасош, односно да му је предочено да има опцију да заигра за "орлове", ако има жељу.

Истакао је да је то опција за њега, након чега су хрватски новинари вршили притисак на њега, чак је у једну тренутку упитан и које је вере (!?).

Очигледно је да му је дати интервјуу створио проблема, тако да се Бојан Кнежевић, који ове сезоне наступа за Динамову филијалу Локомотиву, на Инстаграму огласио о читавом случају и на крају поручио да НЕЋЕ играти за Србију.

Иако тако у први мах није деловало...

"Овим путем имам потребу објаснити ситуацију око целокупне јучерашње приче и свих медијских написа, те мојих изјава. Ја сам пре пар дана заиста добио позив од човека који се представио као особа из ФСС, поставио ми је пар питања на која сам сасвим нормално одговорио, као што сам и одговорио сваком другом ко ме је питао у вези тога. Свако ко је слушао моју изјаву за РТЛ и Нову ТВ, схватио је које је моје размишљање. Дубоко и посебно сам нагласио да је Хрватска била од малена и биће увек мој први избор, без обзира на све. Бити капитен У19 репрезентације и проћи све младе узрасте репрезентације Хрватске би свима требало значити нешто - тако значи и мени. Да то није тако и да нисам увек давао све од себе за хрватски дрес који носим, вероватно би то тренери препознали, а сигурно ми не би селектор тадашње У19 репрезентације уступио капитенску траку", написао је Бојан Кнежевић на свом профилу и потом додао:

"Нити у једном тренутку ја нисам рекао да прихватам позив Србије, нити да мислим да ћу га прихватити, него да постоји могућност с правне стране да наступим за њих. На шта сам ја рекао да никада не знаш шта носи сутра и да не одбацујем ту могућност у будућности".

Кнежевић је навео и да су му многи у околини говорили да нема потребу да објашњава другима своје преговоре са ФСС, али да је ипак одлучио да се обрати.

"Имам потребу да се извиним овим путем људима који су се нашли увређенима. Није ми било у циљу да подигнем никакве тензије, него пре свега, размишљао сам и размишљам и данас на један нормалан спортски начин како би по мени требао размишљати сваки професионалац који жели својој породици омогућити најбоље", написао је Бојан Кнежевић на крају саопштења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јован

07.04.2019 09:19

Играј децко за кога хоцес,сретно ти било!!Не обазири се на ове лудаке који долијевају уље на ватру деценијама јер јадни немају никакву другу зивотну опцију.

ОДГОВОРИТЕ