Музеј "Валтер брани Сарајево"

Музеј “Валтер брани Сарајево”, посвећен култном истоименом филмском остварењу редитељског великана Хајрудина Шибе Крвавца, отворен је данас, на дан ослобођења Сарајева од нацизма у Другом свјетског рату.

Босна и Херцеговина 06.04.2019 | 14:23
Музеј "Валтер брани Сарајево"
Музеј ће бити једна од најатрактивнијих туристичких дестинација.

Та ће музејска институција на више од 100 квадрата посјетиоцима понудити увид у оригиналне филмске експонате те преглед сегмената тог остварења на филмском платну.

За отворење Музеја Филмски центар Сарајево је окупио креативни тим људи, а пројект су препознале многе институције у БиХ, Хрватској, Србији. Посебна подршка дошла је од Градске управе Сарајева, али и Туристичке заједнице КС.

“Осим културолошке, пројект има и туристичку димензију. Оно што зову ”мртва културна баштина”, то није тачно, ова институција је важан идентитет заједнице, али може имати и своју употребну вриједност и као туристички производ у данашњем времену”, нагласио је директор Центра Јасмин Дураковић.

Планова за развој музеја је пуно, додао је он, а један од њих је и туристичка тура ”Валтер брани Сарајево”, у коју ће бити укључене локације на којима је сниман истоимени филм.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дивно

06.04.2019 19:15

Град има своју богату историју и то треба постовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

халтер

06.04.2019 21:27

Најобицнија глупост и промашај.Цуј Јасмин Дураковиц... то је онај ткз редитељ.Ниједан филм му нисам могао гледати дуже од 3 минуте.Па тај да се ухвати за зелен бор и он би се осушио.

ОДГОВОРИТЕ