Шта пече сина Напуља...?!

Зашто Рајола, шта ако стигне понуда која се не одбија, зашто не воли Игуаина. . . ? Да ли то Лоренцо Инсиње најављује одлазак?!

Фудбал 13.04.2019 | 22:00
Шта пече сина Напуља...?!
И ове сезоне је Наполи успео да буде само други. Јувентус је чак био много доминантнији него лане када су Наполитанци били близу прекида црно-беле доминације италијанским фудбалом. Још једна сезона без трофеја у Напуљу појачава нервозу…

О томе је отворено причао најбољи играч Лоренцо Инсиње. Прва звезда тима и идол Напуља тешко подноси живот у сенци Јувентуса.

“Нервира ме што смо стално на ивици успеха, а на крају останемо празних шака и без трофеја. То нервира и моје саиграче јер имамо довољно јак тим и заслужује сатисфакцију. Губитак трке за Скудето прошле сезоне је био болна рана коју је тешко излечити. Могли смо да освојимо титулу, били смо свесни тога и зато нас то боли. Слично је било са елиминаијом репрезентације од Шведске у баражу за Мундијал. То су неки болни тренуци када ти се руши свет око тебе”, рекао је Инсиње у великом интервјуу за Коријере дело Спорт.

Признаје да је немогуће било парирати Јувентусу ове сезоне…

“Ми смо стално иза њих, па ваљда и то нешто значи. Неки људи су нам пред почетак сезоне предвиђали да ћемо бити пети или шести. А ми смо сигурно други. Јуве је још јачи него пре, играо је боље, док смо ми и остали клубови просули више бодова него раније. Јувентус осваја трофеје јер не греши. Можда једном у току сезоне направи грешку, као што је био пораз од Ђенове. То је квалитет који ми остали немамо”.  

Ипак, постоји шанса да Наполи освоји трофеј. У четвртфиналу Лиге Европе је препрека Арсенал.

“Очекујем јаке мечеве са Арсеналом. Они играју интензивно, динамично и тактички организовано. Биће то две компликоване утакмице, али не плашимо се. Имамо лудачку жељу да прођемо даље”.

Инсиње се у сваком прелазном року помиње као жеља јачих клубова од Наполија. Откако је ангажовао Мина Рајолу за агента, многи мисле да је најавио одлазак испод Везува.

“Тренутно не размишљам о томе, али знам да постоје људи ван клуба које ме цене. Ипак, то не значи да су ме звали други клубови, да је било контаката или разговора. Не бих да звучим арохантно, али током година у Наполију сам показао колико вредим. Знам да људи мисле да сам ангажовао Мина Рајолу због трансфера, али то није тачно. Одлучио сам се за њега јер је уз Жоржа Мендеша најбољи у свом послу и прави је ауторитет. Док год сам у Наполију, даваћу 110 одсто себе. Желим да останем, али исто тако знам да ми је 28 година и да могу да добијем понуду која се не одбија. То може да се деси…”

Инсињеу смета и притисак јер је дете града и клуба, па се највише очекује од њега.

“Већи је притисак на мени него на осталим играчима, јер људи више очекују од Наполитанца у дресу Наполија него од осталих. Тренутно ми та одговорност даје енергију за позитивне ствари, али има и момената када је контрапродуктивна и када делује негативно. Ми нисмо машине, лоши периоди су неизбежни”.

Открио је и да нема лепо мишљење о некадашњем саиграчу Гонзалу Игуаину.

“Није ми се свидело како је славио голове. Јувентус је био његов избор, имао је право на то, али проблем је како се понашао. Играли смо једни против других неколико пута од његовог одласка и ниједном није дошао да се поздрави са нама. Ниједном није дошао до наше свлачионице што би био природан потез. То значи да у глави има неки проблем са нама, његовим бившим саиграчима који су му омогућили да постигне 36 голова у сезони”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар