Живот на Земљи да је равна плоча

Упркос огромном броју доказа, посљедњих година све је већи број оних који из неког разлога вјерују да је наша планета равна плоча. У протеклих пет година тако се може примијетити и огроман раст броја претраживања за појам "равна Земља", без обзира гледате ли исти појам на енглеском или нашем језику. Паралелно расте и број равноземљашких конвенција.

Занимљивости 06.04.2019 | 08:37
Живот на Земљи да је равна плоча
Упркос давно датим научним доказима, Удружење "Флат Еартх Социетy" и даље тврди да је Земља заправо равна плоча. Стога, како преноси "Лонелy Планет", 2020. крећу у велику авантуру, а за крстарење су обећали да ће бити највећа и најбоља авантура.

На први поглед чини се како је опасно кренути на крстарење до краја свијета јер се намеће питање хоће ли доласком "до краја" брод једноставно склизнути с ивице? Ипак, у овом удружењу нема страха, већ тумаче како је Антарктик заправо велики ледени зид који штити од "свега што се налази иза њега".

"Иза леденог зида налази се оно што нас из удружења највише занима. Колико знамо, нико никад није отишао иза леденог зида те се вратио и испричао што се тамо налази", објашњавају на својој интернет страници.

Остаје да се види шта ће се догодити када поборници теорије о равној Земљи иза Антарктика не нађу ледени зид. Међутим, знајући како функционишу теорије завјере, сигурно је да ће се већ пронаћи неко објашњење, тако да не треба очекивати да ће ова теорија брзо ишчезнути из интернетских пространстава.

Појединости о самом крстарењу засад су прилично оскудне, иако се, с обзиром на то да је ријеч о "научном" путовању, могу очекивати бројни разговори и расправе. Уколико имате вишка новца, а занима вас шта је иза Антарктика и вјерујете у теорију да је Земља равна плоча, прикључите се путовању.

Како би живот на Земљи изгледао да је она равна плоча:

Не бисмо пали с ивице Земље

Гравитација је, према НАСА, сила којом планета или друго тијело привлачи неко друго тијело према средишту. Будући да је Земља округла попут лопте, све ствари на њеној површини привлаче се у истом смјеру - према средишту. Гравитација би тако у потпуности онемогућила да Земља буде равна.

Када би Земља заиста била равна, а да се гравитација понаша као и иначе, приближавање ивицама Земље било би као ходање стрмом планином и то је зато што би вас гравитација вукла према центру диска. Тако, заправо, не бисмо ни могли пасти са Земље.

Помрачење Мјесеца било би досадно

Сјена која прелази преко Мјесеца за вријеме помрачења очит је доказ да је Земља округла. Да је Земља равна плоча, помрачења Мјесеца била би досадна и ружна. Само замислите Мјесец са сјеном танке пруге.

Спортови би постали чудни

На равној Земљи спортови би се морали играти само у близини њеног средишта, гдје се гравитација понаша као и код округле Земље. Тако би се спортом требали бавити на леденом Сјеверном полу, а мало мање хладно искуство било би ближе крајевима Земље, што би заправо спортове с лоптом учинило веома компликованим. Тако би лопта бачена увис пала назад према центру тог равног диска.

Географија би била другачија

Само на Сјеверном полу гравитација би функционисала нормално. На њему не би било леда. Било би то влажно мјесто, јер би искривљена гравитација онемогућила постојање воде на ивицама планете. Вода би путовала према средишту па би тако једино нормално мјесто на Земљи заправо било ненасељено.

Крајолици на ивици Земље били би веома чудни

Када би Земља била равна плоча, на њеним крајевима вјероватно би постојала нека чудна шума. Дрвеће би расло супротно од силе гравитације па би тако на овим екстремним дијеловима планете, гдје гравитација све вуче под одређеним углом, према центру, дрвеће расло дијагонално.

Видјели бисмо Сунце и ноћу

Наиме, да је Земља равна плоча, Сунце би било пуно мање и много ближе планети, попут Мјесеца. Сунце би се понашало попут рефлектора на позорници, који шаље усмјерен сноп свјетла на дијелове Земље на којима је дан, док остатак остаје у мраку.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јасно

06.04.2019 06:45

То је само доказ како човјек заглупљује и затуплљује, мислим да је ова интернет комуникација заиста послужила сврси, нико више не размишља својом главом, човјек се полако али сигурно враћа у пећину

ОДГОВОРИТЕ
Name

@202

07.04.2019 22:14

Земља није планета него експериментално тјело које су направили оригинлни људи са оригиналне Земље. .Прво су пронашли погодно мјесто на тачној удаљености од Сунца у којој би постојали услови за живот. Тако су прво генетским инжињерингом створили разна бића, водоземце и Диносаурусе да виде како услови који су створили утичу на живот. Потом су као у ИГРИЦИ рисико расподјелили расе људи на разне дјелове свјета и започели игру. Послије су нама, дупљак људима подметнули из чисте шпрданције многе идеологије, вјерске и политичке као и монетарни систем. Циљ експеримента је да се оригиалним људима осигура опстанак па је за очекивати да су се већ почели инфилтрирати медју популацијом на овој дупљак планети. Једино ми није јасно чему служи злато које се скупља меленијима и којег би требало бити толико да цијена не буде већад бакра.Али не, некако злато увијек испари или се са њим купује технологија од оригиналних људи. Све у свему, права збрка и хаос. Ево, ово је једна теорија склепана за два минута. Нека је неко демантује са вјеродостојним доказима, Сав овај свијет данас почива на теоријама и мамбо-џамбо шареним лажама. Округла , равна или у облику кромпира. Обићан човјек још дуго неће моћи видјети оригиналну слику Земље него и даље фарбану компјутеризовану. И не занима ме. Оно што видим је природа и у њој неумољиви природни закони које нико никада није побједио., а они су јасни. Све што је живо ће умријет јер није створено само због себе него због природе. Тупави плашљивко човјек је измислио Бога који ће му подарити неко боље мјесто када се његова цркотина закопа испод земље, спали или потопи да неби заодарао.

ОДГОВОРИТЕ