Цвајта: Голман асистирао за побједу Арминије!

Лудо у Билефелду! Екипа Увеа Нојхауса меље редом!

Фудбал 05.04.2019 | 21:40
Цвајта: Голман асистирао за побједу Арминије!
Арминија из Билефелда је наставила са сјајном формом у другом делу Цвајте, а на отварању 28. кола поразила је Ерцгебирге Ауе са 2:1 у занимљивом дуелу. Пред око 18.500 гледалаца играчи тренера Увеа Нојхауса су од самог почетка преузели иницијативу, а повели су врло рано.

Џонатан Клаус је центирао, а Андреас Фоглзамер у шестом минуту донео вођство домаћем тиму. Промашили су играчи Арминије неколико шанси да увећају предност, али су у 77. ипак стигли и до другог гола, а за њега је најзаслужнији голман Стефан Ортега који је мајсторски асистирао Фабијану Клосу, а овај разгалио домаћу публику.

Све што су играчи из Ауеа урадили на овом мечу био је почасни погодак Флоријана Кругера у 88. минуту, али је он касно пао и није могао да угрози нови тријумф Арминије. 

Занимљив дуел одиграли су у Регензбургу Јан и Бохум, а домаћин је славио после голеаде у другом полувремену са 2:1. Гости су повели први са беле тачке преко Лукаса Хинтерзера у 52. минуту, али су до краја Јан Џорџ (54') и капитен Марко Грутнер (62') комплетирали преокрет и тријумф Регензбурга.

НЕМАЧКА 2 - 28. коло

Петак

Арминија Билефелд - Ауе 2:1 (1:0)
/Фоглзамер 6. Клос 77 - Кругер 88

Јан Регензбург - Бохум 2:1 (0:0)
/Џорџ 54, Грутнер 62 - Хинтерзер 52. пенал/ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар