Прва лига РС: Борцу само бод у Фочи!

Борац играо "викторије" у Фочи, али освојио бод! Фудбалери Борца били су много бољи ривал од Сутјеске, али су одиграли неријешено у Фочи - 0:0.

Фудбал 05.04.2019 | 19:00
Прва лига РС: Борцу само бод у Фочи!
На отварању 21. кола, лидер на табели Прве лиге Републике Српске, којег с клупе предводи Фочак Дарко Војводић, гостовао је управо у свом родном граду и освојио само бод.

СУТЈЕСКА - БОРАЦ 0:0

Бањалучани су очекивано били бољи, креирали шансе, имали посјед лопте, али захваљујући лошој реализацији и голману Сутјеске Адемину Хаџићу, домаћин је успио да одбрани мрежу и један бод.

и са ремијем, бањалучки тим је повећао предност испред другопласиране Слоге на девет бодова, с тим да тим из Горњег Црњелова у суботу дочекује екипу Подриња из Јање.

Након ремија у Јањи, Модричи и Горњем Црњелову, био је ово четврти "егал" екипе Дарка Војводића ове сезоне и то сваки пут без погодака.

Али, није морало тако да буде јер су црвено-плави у Фочи створили сијасет шанси.

Већ на старту меча у првом минуту, други Фочак у Борчевом табору Владан Даниловић погодио је стативу након корнера, који је изборио Алмедин Зиљкић. Боље речено, голман Сутјеске Адемин Хаџић му је одлично одбранио ударац.

Имали су црвено-плави још неколико добрих прилика на почетку утакмице, чак су у 16. минуту погодили мрежу домаћина, али је гол оправдано поништен због офсајда.

Још два пута је голман домаћина одлично интервенисао до одласка на одмор када су шутиралиНикола Мојовић, а потом пред сами крај полувремена и Бојан Буразор.

Тим Дарка Војводића углавном је у првом дијелу играо "викторије" пред домаћим голом, покушавајући да пробије чврсту одбрану Сутјеске, која се фокусирала на чување своје мреже и да из неког евентуалног контранапада угрози Немању Тркуљу.

Али изабраници Момчила Станића нису успјели да креирају ниједну добру прилику пред Борчевим голом у првих 45 минута.

Почетком наставка, ударац је испробао капитен Борца Стојан Врањеш са неких 20-ак метара, али је шутирао изнад пречке.

Добру шансу Сутјеска је имала у 52. минуту када је сам испред Тркуље изишао Милош Секуловић, али је фантастично одбранио голман Бањалучана!

Гости су потом поново преузели иницијативу, имали посјед лопте, створили још неколико шанси попут ударца Игора Аничића у 64. минуту, међутим, поново изнад пречке.

Потом је и Врањеш неколико минута касније још једном испробао шут, али овог пута одбранио је у петак одлични голман Хаџић.

Стопостотну шансу пропустио је Аничић 15-ак минута прије краја када је лопту одузео Даниловић и центрирао у казнени простор, гдје је ас Борца главом тукао поред лијеве стативе.

Могли су домаћини да казне све промашаје црвено-плавих из Бањалуке у 80. минуту да је лободан Елез боље шутирао кад се нашао "сам као дух" испред голмана Борца. Међутим, Тркуља је био на мјесту и спасио свој тим.

До краја су Бањалучани "опсједали" мрежу домаћина, креирали прилике, али данас лопта није хтјела у гол, а кад би успјели да погоде оквир гола, онда је Хаџић маестрално бранио и сачувао бод Сутјески.

Посљедњу прилику за Борац пропустио је "резервиста" Демир Јакуповић који је буквално с пар метара шутирао право у голмана Сутјеске.

Прва лига РС, 21. коло:

Сутјеска - Борац 0:0

Субота

Дрина - Текстилац 16.00
Козара - Жељезничар
Слобода МГ - Рудар Приједор
Славија - Модрича
Слога ГЦ - Подриње Јања

Табела: Борац (+1) 52, Слога ГЦ 43, Рудар 33, Жељезничар 30, козара 26, подриње 26, Славија 23, Текстилац 23, Дрина 21, Модрича 20, Сутјеска (+1) 19, Слобода МГ 17

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар