Стојковић: Готово је! Ни Крстајић, ни Кокеза - "виша сила"!

Голман Партизана, Владимир Стојковић, је у емисији “Стадионска грозница”, Небојше Петровића, рекао да мисли да је прича између њега и репрезентације завршена.

Фудбал 09.04.2019 | 23:00
Стојковић: Готово је! Ни Крстајић, ни Кокеза - "виша сила"!
”Марко Дмитровић је пре свега предиван момак, а о голманским квалитетима сувишно је трошити речи. Показао је против Португала да Србија не мора да брине за свој гол у наредних неколико циклуса. Бранио је самоуверено, пленио ауторитетом и уносио сигурност у редове читавог тима. Имао је сијасет тешких ситуација, попут оног шута Роналда, али ме је одушевио рефлексном реакцијом којом је зауставио зицер Карваља”, рекао је Стојковић.

Саопштавајући списак играча за утакмице у Волфсбургу и Лисабону, селектор Крстајић је назначио да на Стојковића и даље рачуна као голмана који је задужио репрезентацију и који не заслужује да буде 'број 2'.

”Што се тиче репрезентације, мислим да је прича са мном завршена. И да се разумемео, то нема везе ни са селектором, ни са председником ФСС. Знам шта ми је Крстајић рекао у авиону после утакмице са Бразилом на СП (’бранићеш за Србију докле год будеш могао да стојиш на ногама’) и знам шта Славиша Кокеза мисли о мени. Уосталом, није ми случајно уручио ’Златну лопту’, као првом голману и првом играчу из домаће лиге који је имао част да понесе то ласкаво признање. Немам ништа против Крстајића, а Кокезу веома поштујем. Дакле, далеко од тога да неко од њих двојице неће Стојковића у репрезентацији. Сабрао сам два и два и схватио о чему се ради”, истакао је Стојковић.

На питање – ко је одговоран за то, чувар мреже београдског Партизана је одговорио са – виса сила.

“Једноставно, Крстајићу је забрањено да ме позива у репрезентацију. Помирио сам се са том одлуком и не размишљам више о својој репрезентативној каријери. Хвала богу, имамо два сјајна голмана. Поред Дмитровића, ту је и мали Рајковић. Кренуло нам је одлично у квалификацијама и нема разлога да се бавимо причом ко није на списку. Дуго сам у српском фудбалу, знам како ветар дува и не заносим се обећањима да ћу једног дана поново бити на голу репрезентације”, навео је Стојковић.

Идеја о опроштају о репрезентације му није занимљива.

”Ма какав опроштај. Репрезентација је као војска. Када дође позив, дужни сте да се одазовете. И ту сте док се не појави неко бољи. На другима је да одлуче како се растаје са неким ко је бранио боје своје земље на три Светска првенства и голманом са највише наступа у историји југословенског фудбала”, закључио је Стојковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар