Тренер Салцбурга од љета у Немачкој!

Перспективни стручњак водиће следеће сезоне екипу из Бундеса.

Фудбал 13.04.2019 | 12:00
Тренер Салцбурга од љета у Немачкој!
Млади немачки тренер Марко Розе (42) почео је каријеру у Салцбургу, у њему постао један од најперспективнијих стручњака у Европи и ускоро ће доћи дан његовог растанка са Ред Булом.

Према писању немачких медија, тренер из Лајпцига вратиће се у родну земљу и следеће сезоне седеће на клупи Борусије Менхенгладбах.

Иако још ништа није потписано и озваничено и иако Розе није хтео да говори о свом одласку из Салцбурга, медији као што су "Кикер", "Спорт1" и "Билд" већ најављују овај "трансфер" као договорену ствар.

Интересантно је да је Розе био ученик Јиргена Клопа, који му је био тренер за време играчких дана у Мајнцу. Потом је у Салцбургу водио омладинце до титуле Лиге шампиона за младе, а 2018. је био шампион Аустрије са "А" тимом.

Приче о његовој селидби "подгрејала" је најава Борусије да ће се на крају сезоне растати са актуелним шефом стручног штаба, Дитером Хекингом (54). Под његовим вођством, Менхенгладбах је пети на табели, са два бода заостатка за Ајнтрахтом, који је четврти и тренутно последњи путник у Лигу шампиона следеће сезоне.

Са друге стране границе, Салцбург је тренутно први на табели аустријског првенства и девет кола пре краја сезоне има четири бода више од ЛАСК-а.

Повољна околност по Ред Бул је то да је Розе под уговором до 2020. године, што значи да ће Борусија морати да плати обештећење да би остварила своју жељу и довела га на "Борусија Парк".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар