Из младе репрезентације Хрватске у дрес Србије?!

Фудбалски савез Србије (ФСС) успоставио је контакт. "Мој отац има српски пасош, не знам како су то сазнали".

Фудбал 05.04.2019 | 20:20
Из младе репрезентације Хрватске у дрес Србије?!
Бојан Кнежевић (22) играч је загребачке Локомотиве, примарно дефанзивни везиста, и у статусу је позајмљеног играча Динама.

Клуб са Максимира, у којем је поникао, послао је Кнежевића у Локомотиву, након што је са њим имао велике планове. Примера ради, дебитовао је за први тим још 2014, са само 17 година.

У међувремену, његова каријера се није развијала како је предвиђано и иако је био капитен У-19 репрезентације Хрватске и члан свих младих селекција, ипак је доспео у Локомотиву, за коју је до сада одиграо 15 утакмица.

Ипак, за Кнежевићеве могућности чули су у Фудбалском савезу Србије и према писању "Спортских новости" из Загреба, ФСС је спреман да га доведе да игра за нашу репрезентацију.

То је потврдио и играч лично.

"Истина је! Звали су ме недавно из Србије, звао ме човек из Савеза и рекао ми да постоји могућност да играм за Србију и питао ме јесам ли заинтересован. Морам да признам да ме је мало затекао. Потом ми је рекао да зна да могу да остварим услове играња за Србију, да је само на мени да кажем јесам ли заинтересован или одбијам такву могућност. Ако кажем да ме занима, онда ћемо даље разговарати", рекао је Кнежевић "Спортским новостима".

Према играчевом признању, заинтересован је за ту опцију.

"... Рекао сам да ме занима, зашто не? Па, фудбал је то, не треба гледати неке друге ствари. Свестан сам да ће бити људи који ће тако гледати, међутим мене занима само фудбалски пут, фудбалска прича. А, морам признати, у Хрватској ми перспектива у овом тренутку није блистава, свестан сам тога, како сад ствари стоје, тешко да ћу заиграти за хрватску репрезентацију. Србија ме зове, очито ме јако жели, наравно да разматрам ту могућност", додао је Кнежевић.

Са правне стране, он ће лако добити српска документа.

"Као прво, мој отац има српски пасош. Ја заиста не знам како су у Србији то сазнали, како су уопште дошли на идеју да бих ја могао да играм за њих, али уверавају да за то постоји реална могућност. Можда не бих могао заиграти одмах на Еуру У-21 за њих, међутим, тврде ми да је извесно како бих врло брзо могао добити дозволу да заиграм за Србију", објаснио је Кнежевић новинарима.

На констатацију да ће ове речи многи протумачити као његов притисак да га Хрватска позове, он каже...

"Гледајте, мени је Хрватска увек први избор, играо сам у свим селекцијама, био и капитен У-19 репрезентације, наравно, кад би се појавила могућност да морам да бирам... Али, имам осећај да ако ме након овог селектор (младе репрезентације Хрватске, Ненад) Грачан и позове у репрезентацију, можда ће то бити због тога да не одем у Србију, а не знам колико је то дугорочно. Видећемо шта носи живот и фудбал, немогуће је предвидети расплет".

Кнежевић је свестан да и "орлови" имају низ играча који играју у врхунском клубовима...

"Знам све, пратим, имају пуно одличних играча, није то спорно. Но, кажем, изабереш у фудбалу свој пут, никад не знаш како ће да се заврши и шта ће се на том путу догађати. Сви играју фудбал, сви имају квалитетне играче, тако и Србија", додао је млади фудбалер, који се претходних недеља опорављао од повреде уочи финиша сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар