Покушао да отме аутобус

У тешком инциденту који се догодио у четвртак касно навече у једном аутобусу љубљанског градског превоза на прилазу граду, убијена је особа која је по неким изворима покушала отети возило, пријетећи возачу шрафцигером, објавили су у касним вечерњим сатима словеначки медији, преноси Хина.

Регион 05.04.2019 | 09:00
Покушао да отме аутобус
Према информацији љубљанског "Дела", непозната је особа возача градског превоза који је возио на редовној линији присилила да скрене према обилазници, пријетећи му да ће га убити шрафцигером.

Возач је, наводи лист, задржао присебност и скренуо у правцу који је захтијевао отмичар, али је након тога намјерно прешао преко црвеног на семафору како би упозорио полицију.

Полиција је, наводи "Дело" инцидент потврдила, казавши и то да је једна особа мртва. Незванично, ријеч је о нападачу на возача, односно отмичару.

Портпарол љубљанске полицијске управе Наташа Пуцко рекла је да су информацију о отетом аутобусу односно инциденту добили у четвртак око 21 сат, те да може потврдити да је једна особа умрла. Додала је да ће више информација бити кад полиција обави увиђај.

Директор Љубљанског путничког саобраћаја Петер Хорват за "Дело" је рекао да се инцидент догодио нешто прије 9 сати навече у аутобусу линије 6Б. У аутобус је, како је рекао, ушла непозната особа која је запријетила возачу смрћу те га присилила да скрене са предвиђене линије на градску обилазницу.

Возач је полицију алармирао тако што је возилом прошао кроз црвено на семафору, а наводно их је телефоном позвала и једна од путница, пишу незванично словеначки медији, додајући да је полиција неколико пута неуспјешно покушала зауставити возило, након чега је отмичар убијен.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар