Јовић: Трчао сам више у Ајнтрахту за мјесец дана...

. . . него за годину у Лисабону! Репрезентативац Србије, Лука Јовић, један је од играча о којем се много прича. Има одличну сезону у дресу Ајнтрахта и редовно постиже голове.

Фудбал 08.04.2019 | 23:10
Јовић: Трчао сам више у Ајнтрахту за мјесец дана...
Јовић је логично на мети највећих европских клубова који су импресионирани чињеницом да је на 37 мечева у свим такмичењима постигао 23 гола.

Јовић додатно долази у жижу пошто његов Ајнтрахт у четвртфиналу Лиге Европе игра са Бенфиком из које је српски фудбалер дошао у редове немачког прволигаша на позајмицу која истиче на лето.

Ајнтрахт одлично игра ове сезоне на европској позорници и све је могуће, па и да екипа са некадашњег "Валд" стадиона стигне до трофеја УЕФА, што би,, баш као и четврто место у Бундеслиги, гарантовало учешће клуба наредне сезоне у Лиги шампиона.

Немачки медији наводе пример како се Јовић препородио по доласку у Немачку из лисабонског клуба у којем је у Лиги шампиона одиграо свега два минута. Међутим, Јовић је самокритичан и каже да је он сам крив што није успео за заблиста у дресу Бенфике.

"То је била моја кривица. Више сам претрчао за један месец у Франкфурту него за годину дана у Лисабону", рекао је српски фудбалер у репортажи који је начинио немачки портал "90 мин".

Чињеница да је сазрео играчки знатно му помаже. Похвале стижу са свих страна, па је тако сајт пренео и изјаву српског селектора Младена Крстајића за "Т-Онлајн".

"Он је класичан шпиц играч, веома је вешт са лоптом и има сјајно разумевање игре. Храбар је и опасан у сваком тренутку по гол, увек вреба прилику. Чак и најмању неопрезност противника искористи", рекао је Крстајић.

У Ајнтрахту му је лакше јер у тиму има још двојицу сународника, Мијата Гаћиновића и Филипа Костића, одлично се слаже и са репрезентативцдем Хрватске Антом Ребићем.

"Када Лука има лопту, у 99 одсто случаја деси се нешто одлично", изјавио је Јовићев клупски колега Мартин Хинтерегер.

У тексту се даље каже како је гужва за потписом Јовића као "ред испред базилике Светог Петра у Риму", те да ће потенцијални купац морати да издвоји између 60 и 80 милиона евра.

"То показује колико је лудило на трансфер тржишту сада, али и колико је добар Лука Јовић", закључено је у анализи немачког портала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар