Ричарлисон центарфор по Клоповој мјери!

18 година се чека директан трансфер у комшилику! Шушка се о разговорима с агентом. . .

Фудбал 15.04.2019 | 11:00
Ричарлисон центарфор по Клоповој мјери!
Премијер лига дошла је одо преломне тачке и у последњим колима одлучиваће се о титули, где ће Ливерпул и Манчестер Сити ломити копља вероватно до последњег дана. Због тога су приче о активности на летњој трансфер пијаци потпуно у другом плану на Енфилду.

Мада Јирген Клоп упорно одбија да говори о плановима за лето, острвски медији највише пишу о томе да ће приоритет Редса бити довођење квалитетног центарфора. И на томе највише инсистира управо Клоп. У фокусу клупских скаута биће млади, али нападач са искуством. Неко ко би могао да одговори пројекту Манчестер јунајтеда са Маркусом Рашфордом. Један од најјачих бразилских медија УОЛ Еспорте јавља да нападач по Клоповој мери долази из редова градског ривала - Евертона. Наравно, реч је о Ричарлисону. 

Момак који је на Гудисон Парк стигао летос из Вотфорда за 40.000.000 евра успео је да изнесе терет великих очекивања и постао неизоставан члан екипе Марка Силве. Својом харизмом и добрим фудбалом постао је редован стрелац на клупском и репрезентативном нивоу, због чега су водећи људи Евертона проценили да је Ричарлисон незамењив.

УОЛ Еспорте се позива на изворе блиске нападачу и јавља да је Клоп већ имао необавезне разговоре сРичарлисоновим агентом Ренатом Веласком у његовом дому. Ливерпул је спреман да пошаље прву понуду на близу 60.000.000 евра, али се исто тако може чути да је главни деоничар Евертона Фарад Мошидиспреман да одбије сваку понуду испод 80.000.000 евра. Један од главних разлога је што Ричарлисон има фантастичан однос с Марком Силвом и Португалац је свог нападача успео додатно да унапреди.

Разлог зашто је Ричарлисон толико занимљив Клопу је једноставан. Као поливалентан офанзивац може да одговори позиву на оба крила и у срцу напада, где ове сезоне највише и игра, а такве играче Клоп обожава. Као такав би се савршено уклопио у нападачком трилингу са Салахом, Манеом и Фирмином, где ће један играч морати да се помири са селидбом на клупу. А, можда Ливерпул током лета прода Салаха или Манеа, па би потреба за довођењем Ричарлисона била још већа.

Видећемо само шта ће навијачи имати да кажу на ову причу, због тензија које постоје између два клуба. Последњи играч који је дрес Евертона заменио Ливерпуловим је Абел Ксавијер, који је далеке 2001. године стигао на Енфилд из комшилука за 1.200.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар