Гаске о Новаку, Рафи и Роџеру: Брутално!

Француски тенисер рекао да игра у ери најбољих играча свих времена - Ђоковића, Надала и Федерера, и да због тога није успео да освоји ниједан гренд слем.

Тенис 17.04.2019 | 19:30
Гаске о Новаку, Рафи и Роџеру: Брутално!
Француз, Ришар Гаске, већ дуги низ година је на светској тениској сцени. Најбољи пласман био му је седмо место на АТП листи, које је заузимао 2007. године. Даље од тога није отишао добрим делом захваљујући доминацији "велике тројке" која господари већ деценију и по.

Гаске је у интервјуу за магазин "ГQ" испричао како је импресиониран оним што раде Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.

"Сва тројица су великани и када сте део њихове генерације то је брутално", прво је изговорио 32-годишњи Француз.

"Они трају већ 15 година и најбољи су играчи у историји овог спорта. На сцени су сваке сезоне, од јануара до новембра. Сваки од њих има по 30 мастерс титула. То је лудо, нестварно! Роџер има 20 гренд слем трофеја, Рафа чак 11 на Ролан Гаросу, Новак је такође невероватан... Када нас Французе питате зашто нисмо освојили гренд слем у нашој земљи дуже од 30 година ми одговор започињемо тако што прво кажемо да играмо у ери најбољих свих времена", навео је Гаске.

Рекао је да они апсолутно доминирају.

"Ранији шампиони нису били такви, ипак су мало попуштали на неким подлогама. Пит Сампрас рецимо није играо много на шљаци, Андре Агаси је имао успоне и падове током каријери, а ова тројка никада не стаје", рекао је Гаске.

Француз не спори да су Марин Чилић и Стен Вавринка успели да се докопају по неке гренд слем титуле, али је то био само мали бљесак у ери Србина, Швајцарца и Шпанца, будући да "остали нису довољно добри да им се супротставе".

Он је на Ролан Гаросу најдаље стигао 2016, када је заустављен у четвртфиналу. Избацио га је Енди Мареј, којег је у финалу савладао Новак Ђоковић.

Најбоље резултате на гренд слемовима остварио је на Вимблдону и УС Опену, где је догурао до полуфинала. У Лондону два пута (2007. и 2015), у Њујорку 2013. године.

На Вимблдону га је први пут елиминисао Федерер,а други пут Ђоковић. На УС Опену бољи од њега био је Надал.

"Сва три гренд слем полуфинала изгубио сам од њих тројице. Једноставно био сам слабији. Није ту ствар у менталној снази, иако су они неприкосновени у том сегменту, већ у томе што су много физички јаки. Они немају слабости", рекао је тренутно 26. играч света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар