Сачекуша: Србин убијен грешком?

Тијело Југослава Смиљкића (51), убијеног у мафијашкој сачекуши прије двије недјеље у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици – допремљено је у Србију. Овај Београђанин биће сахрањен у суботу у Малом Мокром Лугу, а потрага за његовим убицама и даље траје.

Свијет 04.04.2019 | 14:36
Сачекуша: Србин убијен грешком?
Он је убијен 16. марта око 10.30 у јоханесбуршком кварту Рудепурт. Возио је мотор, а онда је, како се сумња, добио позив на мобилни телефон. Стао је на плочник, недалеко од једног тржног центра, и куцао поруку не скидајући кацигу. У том тренутку наишао је аутомобил, црна “хонда”, из ког су истрчала двојица нападача.

Били су маскирани, са капуљачама и наочарима, а на рукама којима су држали оружје имали су рукавице. Тренутак егзекуције, као и злочинце, према писању тамошњих медија снимиле су камере са оближњих објеката. Први нападач је пуцао чим је излетио из кола, док је други пришао жртви и испалио неколико хитаца у главу, кроз визир кациге.

– Чуо сам шест хитаца. Један човјек је пуцао у другог, када се овај срушио. Потом је нападач сјео у кола, а из њих је изашао други, који је наставио да решета особу на земљи – испричао је очевидац за Њуз24, који није желио да открива идентитет плашећи се одмазде.

На улици је у том тренутку било више људи, а један пролазник је наводно сликао аутомобил којим су се убице одвезле. Након што је примјетио да их фотографише, нападач му је показао – средњи прст. 

Екипа Хитне помоћи је стигла послије десетак минута, али Смиљкићу није било спаса. О мотивима бруталне егзекуције само се нагађа, а чак и медији у Јужноафричкој Републици (ЈАР), који су се позивали на полицијске изворе, нису ништа прецизније могли да наведу.

Наводно, ријеч је о пословима са обезбјеђењем, али се не искључује могућност и да је дошло до грешке, односно да су злочинци замијенили мету. Према полицијским изворима, то је могуће јер је Смиљкић имао кацигу.

Отисци

У тренутку убиства Смиљкић је код себе наводно имао фалсификована документа Чешке. Идентификација је обављена на основу отисака прстију и препознавања. Он је у Београду имао мању фирму, а посљедњих година живио је у Малом Мокром Лугу.

(Блиц/Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АР

04.04.2019 14:07

Треба послати Лукаца И његову банду од полиције Они це то разоткрити фини момци Само капе И'м ко летеци тањири

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2019 15:15

Треба послати васу федералну.сто не открију ко уби оног вашег момка.сто не открију ко уби вам полицајце.а полицију Републике Српске не дирај смраду.вама смета све Српско

Name

помен

04.04.2019 15:33

на погресном месту у погресно време покојму дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

04.04.2019 16:02

Баш грешком и баш Србин.Ма дај.И то у Африци.

Name

Wалтер

04.04.2019 15:56

Де наде бас Србина, који слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

04.04.2019 17:22

Ове Србе нико не воли свак их елиминира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

06.04.2019 15:29

Завист треба заслужити.