Радивојевићу предложен притвор

 Поступајући тужилац сарајевског Кантоналног тужилаштва предложио је Кантоналном суду одређивање притвора бившем федералном министру Десници Радивојевићу, осумњиченом за посредовање у незаконитој продаји дониране пољопривредне механизације, изјавила је Срни портпарол Тужилаштва Азра Бавчић.

Босна и Херцеговина 04.04.2019 | 11:39
Радивојевићу предложен притвор
Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке и тако ометати истрагу, прикривати доказе, те поновити кривично дјело.

Бавчићева је потврдила да је јуче одређен притвор Ивици Младини, Рефику Џафи и Вахиду Јашаревићу, док се још чека одлука Суда за предложене мјере забране за осумњичене Мехмеда Никишића, Абдулаха Тутмића, Вахида Јашаревића, Хусејина Селимовића и Енвера Смајића.

Предложене мјере забране подразумијевају забрану напуштања боравишта, контактирања са свједоцима и осумњиченима, те обавезно јављање надлежној полицијској станици.

Радивојевића су у уторак, 2. априла, у наставку оперативне акције "Фармер", на подручју Републике Српске ухапсили полицијски службеници Федералне управе полиције у сарадњи с Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором кантоналног тужилаштва.

На основу наредбе Кантоналног суда у Сарајеву, на ширем подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ у оквиру акције "Фармер", која је почела у недјељу, 31. марта, одузето је 28 трактора и пољопривредних машина које су незаконито продате и додијељење трећим лицима.

Ухапшено је више лица осумњичених да су током 2014. и 2015. године у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације Владе ФБиХ незаконито продали пољопривредну опрему коју је као помоћ угроженима у поплавама у БиХ донирала Кина у вриједности већој од шест милиона КМ.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мурија

04.04.2019 10:15

Ја фаце цовјеце. Њему нетреба одрадити притвор него га директно на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.04.2019 12:07

Кад је красти и варати онда се не пита ко је које вјере,онда сте сви босанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2019 13:31

Да у праву си онда пљују БиХ. А трпају пуним у дзепове од јадног народа.