Хрватска: Стани, краво, полиција!

Славко Холетић у уторак је отишао на оближњу фарму да купи двије краве, тачније - француске шароле.

Регион 04.04.2019 | 11:30
Хрватска: Стани, краво, полиција!
На путу кући, на аутопуту А1 у близини Десинца, приколица му се преврнула, а краве су испале и побјегле.

Дошло је много полицајаца који су покушавали да ухвате одбјегле. Међутим, било их је прилично страх крава и нису се усуђивали да их ухвате. Нагањање је трајало пуна три сата, каже Славко Холетић (68) из Доње Купчине крај Јастребарског.

"Очито су за моју стару приколицу двије краве биле превише и она то није издржала. Одједном ми се заљуљао комби, а приколица се преврнула. Окренуо сам се неколико пута на цести и имао сам среће да се нитко није забио у мене. Комби сам склонио и брзо се вратио код приколице која се расула по цести, а људи који су се зауставили помогли су ми да скупим дијелове. За то вријеме, краве су, наравно, побјегле. Одмах сам назвао полицију", рекао је Славко.

Додао је да са собом није имао никакву шибу па му је било тешко да ухвати краве.

Међутим, ни с доласком полиције ствари нису биле нимало једноставније. И они су, каже, дошли без икаквих помагала којима би се краве могле укротити.

"Полицајке су се 'смрзле' и стиснуле уз приколицу. Полицајци би кренули на краве, а онда кад би се оне намјериле на њих, они би устукнули и краве би се поновно враћале на мјесто с којег су испале. Помицали смо се 500 метара сим па там", каже Славко, преноси "24сата.хр".

На крају је у помоћ стигао његов син. Са собом је понио коноп који је требало кравама закачити око врата. Славко је замахнуо према једној, а крава је, каже, дословно полудјела.

"Залетјела се у мене неколико пута. Угануо сам палац, а забила ми се и у лакат. На крају смо обје краве успјели свезати и укрцати у приколицу", каже Славко.

Када су га посјетили новинари "24сата.хр" Славко се већ опоравио, а и краве, које су одмах по доласку кући добиле имена, задовољно су пасле на имању.

"Милка и Даница! Та имена им баш пашу. Све моје краве имају имена. Бавим се њима већ 40 година. Причам с њима и његујем их. Кажем им: ‘Гдје сте, цуре моје, лијепе моје’. И одмах су задовољније. Тад дају и боље млијеко", објаснио је фармер који на свом имању има 60 грла говеда.

(24сата.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар