Додик: „Нисам против БиХ...“

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за БХРТ да је немогућност формирања Савјета министара узурпација политичких права.

Босна и Херцеговина 04.04.2019 | 09:53
Додик: „Нисам против БиХ...“
"Знате ли ви каква би то политичка бомба била да смо ми у децембру показали свијету да смо завршили Савјет министара, као што је једнако лоша да након пет мјесеци то нисмо урадили", рекао је Додик у интервјуу "Један" за "БХТ1".

Додик каже да је прије неколико дана европски комесар за сусједску политику и преговоре о проширењу Европске уније (ЕУ) Јоханес Хан истакао да не може бити написано позитивно мишљење за БиХ, ако не буде формирана власт.

"Ја апелујем да се формира власт", наглашава Додик.

Предсједавајући Предсједништва БиХ каже да не може да схвати због чега се развлаче преговори о формирању Савјета министара и због чега се постављају питања попут уласка Демократске фронте (ДФ) у власт или формирања Бх. блока.

"Ми се договоримо са Изетбеговићем који пристане и каже ОК, иде предсједавајући Србин и три министарства, иде три министра Бошњацима, три Хрватима. Зато што је предсједавајући Србин, Бошњаци бирају први, Хрвати други, ми трећи. И то је фер. И све је то било у реду и хајде да само направимо неку изјаву, коју направи Бакир Изетбеговић. Ту исту изјаву коју је направио Бакир Изетбеговић парафирамо ја и Човић, а он каже 'морам да још видим'. А онда након дан схватимо, улази Жељко Комшић и његов ДФ. ОК, то је на бошњачкој страни. Он тражи сада од српске стране да поред предсједавајућег имамо само два министра, јер забога улази Жељко Комшић. Хоћу ли ја да доведем Марка Павића. Хоћеш да доведем Стевандића, Драгана Чавића или да доведем Перу Ђокића и кажем 'шта је с њима, имају и они своје заступнике унутра'", изјавио је Додик.

Предсједавајући Предсједништва БиХ каже да није против Босне и Херцеговине, али јесте против "непродуктивних елита и код Срба и код Бошњака".

"Ја у будућности не могу да искључим било каква кретања, па чак и проглашење независности Републике Српске. Како год то неко у који контекст стављао, мислим да је то сасвим рационално", рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ о неуставности 9. јануара као Дана Републике Српске, Додик је рекао да је ова институција "одавно добила политичке конотације".

"Сви ми знамо шта значи Уставни суд. Уставни суд је институција која утврђује сагласност аката ниже правне снаге са Уставом. Устав постоји, а они су креирали уставни систем. То није улога Уставног суда и када је одлучивао први пут о Дану Републике и тада је донио политичку одлуку. Дакле, Уставни суд се упетљао у све везано за идентитет Републике Српске. Раније је наложио да се промијени грб, да се промијени химна, да се преиспита застава, а још два елемента тог идентитета као што је Дан Републике и само име, као што видите већ се постављају као нешто о чему се треба расправљати", сматра Додик.

Предсједништво БиХ добило је информацију о наводима о активностима хрватске СОА и конзула Хрватске у БиХ о врбовању селефија за кријумчарење наоружања.

Предсједавајући Додик наводи да је понижавајуће што је Предсједништво морало да тражи информацију од министра безбједности, ако је већ држава угрожена.

"Више сам сазнао из новина него одатле. Све је то нешто начелно, исто као што је било у медијима. Оно што сам ја као члан Предсједништва добио јесте информација министра која је мени показана само да је прочитам, јер је повјерљивог карактера. Тамо пише у фус ноти да ако изнесем тај садржај, да бих могао бити ја тај који ће бити прогањан. Ево, не могу онда да кажем. Ја бих волио да није повјерљивог карактера и да се то рашчисти. Уствари, ја нисам ни видио ништа повјерљиво. Прави се мистификација. Не треба то", тврди Додик.

(БХРТ)

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

Сале

04.04.2019 08:00

Бакиру тренутно одговарају лојални Срби у вијећу министара...који се хвале са тим да као неће у власт са СДА, а у власти су четири године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

04.04.2019 08:02

Немају појма ни Бакир а ни Вукота да је Миле најопаснији када му контрирају...послије увијек добију по ушима.

Name

РЕ САЛЕ

04.04.2019 08:12

КАД БИ ТИ ЗНАО КОЛИКО СИ ТИ ПЛИТАК И ПОВРСАН, КОЛИКО ЈЕ СВА ТА ПОЛИТИКА ЗА ТЕБЕ ,,СПАНСКА СЕЛА,,. НЕ ГЛУПИРАЈ СЕ, НЕ ПРИЦАЈ О ОНОМЕ У СТА СЕ НЕ РАЗУМИЈЕС. ЗНАС КОЛИКО ТИ ВИДИС СВЕ ТО О ЦЕМУ ПИСЕС. НЕ ВИДИС И НЕ РАЗУМИЈЕС НИ 5%.

Name

Ре

04.04.2019 08:18

Бакиру истинуто одговарају они људи који гурају Босну у истом оном правцу којим иду све нормалне цивилизоване земље и ту ниста нема лосе само сто он готово нема ским то гура па се онда ствара забуна. Погледај те мало уназад и видјецете да је он само умјерен политицар ал теско иде кад је сам.

Name

Свако то зна

04.04.2019 08:19

Ако не мозе прсте завуци, јесте 100% против свега на овоме свијету.

Name

РАСПУЦХИН

04.04.2019 08:24

"велики баја" није против БиХ? Он није против никога! Једино , "велики баја" је тужио "великог бају" али је запело негдје у судијским ладицама па се очекује да се "велики баја" нагоди са "великим бајом". Ух , ал' је ово запетљано.

Name

Игор

04.04.2019 09:04

Јоооооооој Сале , атино . Хаххахаххахаха Послусни Срби ?! Па колико година имас , да ли си икад слусао Милорада како прица о ратном руководству РС, гледао како се љуби са Медлин Олбрајт и како "изгони" Николу Попласена ? Да ли си слусао сина Ратка Младица како хвали Милу ? Срби су пропао народ . 1389 , 1918, 1945, 1992,3 , 1999 побијено је све сто је ваљало остале су потурице , издајници и олос . Цаст изузетцима али ти су бас бас ријетки . Са- ле срби-не , са-ле срби-не !!! Хахаххахаххах

Name

КОЛЕ

04.04.2019 09:09

Нема формирања власти на нивоу Дрзаве БиХ док миле не потписе приступ у Мап и улазак у Нато.Миле мали мис!

Name

Правда

04.04.2019 09:11

Није Сарајево бл да мозес да радис ста хоцес са тим овцама Бакир те цита у сваком погледу кад будес исо тим путем који си наредио Радмановицу да потписе и моли НАТО за хитан улазак тад се формира вјеце министра без тегелтије то ти је јасно.

Name

разумио

04.04.2019 09:29

Ми Вама вјерујемо иако резултати Васег рада потврдјују супротно. Али и то Вам опрастамо јер нисте способни да унаприједите било ста.

Name

А резултати рада?

04.04.2019 09:31

Бурле, битно је да је легла плата, ха?

Name

Никола

04.04.2019 09:41

ЛОПУЗООО.

Name

ре Коле

04.04.2019 12:44

Ове није ријеч о Говедарици веће о СДА. Миле ти је "Бакировац" и моли га сваки дан да формира власт и дочепа се кредита и продаје шта је остало.

Name

Ре Сале

04.04.2019 16:12

ако имас висе од 14 година и овакво размисљање, у проблему си друзе. Не зезам се. Са таквим мозгом се не мозе далеко догурати.

Name

Раде

04.04.2019 08:09

Додик је најглупљи босанац доказано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

04.04.2019 08:56

Гријесис. Један од безобразнијих јесте али никако најглупљи .

Name

ре

05.04.2019 10:02

Није он Босанац већ крајишник,а то је велика разлика.

Name

04.04.2019 08:16

ДОДО ТИ СИ СА СВОЈОМ СВИТОМ УПРАВО У ДЕЦЕМБРУ ПОКАЗАЛИ КО СТЕ И КАКАВ СТЕ, А САД ПОЛАКО ТОНЕШ У ЈАМУ КОЈУ СИ САМ СЕБИ ИСКОПАО! ИДЕМО ДО КРАЈА, НЕ БОЈ СЕ НЕЋЕШ БИТИ САМ ✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фат

04.04.2019 08:52

Ти си Издајник,олос,праварант,ниси ти против,УСА, ХР, БиХ,само против Срба,у томе је проблем, засто се Срби исељавају,због тебе,олосу

Name

објективно сагледано

04.04.2019 09:02

А ста цемо када смијенимо добре министре који су под разним мрцварењима криминалне хоботнице савјесно и постено радили свој посао. Да их замјене бескрупулозни криминалци који су покрали изборе и цитаву РС, да засједну и на цело цијеле дрзаве? Ста онда, које и ције интересе це они заступати? Да ли интересе градјана? Нови изборни закон и пријевремени избори су ријеаење. Не треба се лицемјерно хвалити на који и какав нацин је формирана власт у ентитету. Ста су вец од тада опљацкали? Није то никакав успјех ни ријwсење,на залост по градјане. Успут да додам србобризнику, да сво вријеме његове власти кида дио по дио идентитета РС, па за оцекивати је и 9 јануар, па и судбина ентитета и БиХ зависи од нагодбе криминала.

Name

Аууу

04.04.2019 08:51

Баја велики осјећа немоћ у СА. Е видиш ти си узурпирао власт у својој прцији а овдје си нико и ништа.Сад би ти дао све да се брзе формира власт и да не отвори неко неку ладицу са твојим случајем. И сва журба је на том фону, да се све покрије и ти да да пробас да се продаш странцима као велики демократа. Не вриједи то ништа јер Европа зна с ким има посла,долина ћеш на крају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор еx борац ВРС

04.04.2019 08:52

Па прогласи независност смраду ! Па цес да видис ста це бити прво са народом па онда са тобом, Лукацем и 8000 полицајаца + резерва и "навијаци" . Ста висе прицас супљу прицу, прогутаце те Ердоганов Бакит и Колиндин Човић , а Путин це те пустити низ воду јер он има своје "токове" .Није ти дао мали кредит али си добио "велики" .То је реалност , мене то изједе као Србина али је тако . Не се.и висе зивота ти . Омадјиао си 300 000 својих послусника и крезубих робова , дрзи се њих док све не упропастис .

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ

04.04.2019 09:12

Бас тако мис миле се боји да га Сипа не уапси.Миле највеци српски лопов.

Name

Немојте висе о људима без зуба

04.04.2019 10:02

Мало ме иритира када неки на овом порталу говоре о "крезубим гласацима", а објасницу и засто. Прво вриједјате људе који немају све зубе као нас предсједник и његови добро ухрањени и преплацени помагаци. А ти људи немају зубе само зато јер је за вецину луксуз посјета зубару с обзиром на просјецну плату коју им омогуцавају ови са зубима. Претпостављам да са оваквим примањима имамо тенденцију да постанемо крезуба нација. Ја знам да је то рецидив и флоскула опозиције из Милосевицевог времена, али времена се мијењају као сто се види и то на горе. Посто смо апслолвирали да је вецина нације крезуба с разлогом по том испада да Додик зато сигурно увијек осваја изборе, а знамо да то не мозе бити разлог. Јер као сто реце Марк Твен - када би избори могли несто промијенити били би забрањени. Дакле број људи без зуба је прво одраз економске ситуације, а затим и стања у култури, образовању и здравству али о том би нам мозда висе могла наприцати предсједница Зељка.

Name

Управо тако

04.04.2019 11:05

Апсолутно је истина, немају ни ста да једу цестито па тако ни зубе,као ни нобца да тезw здравствене компликације од последица рата. На крају вецином и ниау гласали за зло, него ау понизени беакрупулозном крадјом и односом криминалаца на власти према унистеном надоду.

Name

Игор

04.04.2019 12:47

ОК. Извињавам се људима без зуба који нису гласали за Хунту .

Name

Милан

04.04.2019 08:59

То Миле легендо, мрзе те само зато сто знају да си вјест политицар и да цес побједјивати док год ти будес зелио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНКРОТ

04.04.2019 09:12

МИЛЕ ПОБЈЕДЗУЈЕ АЛИ САМО НА СВОМ ТЕРЕНУ,ЗАТО СРПСКА И ПОЛАКО ТОНЕ УРУСИЦЕ СЕ САМА ОД СЕБЕ И ОД СИЛНОГ ДУГА

Name

Истина

04.04.2019 09:01

Не може онај ко је на челу државе причати како је против те исте државе. Опозиција која је тренутно власт у БиХ се сада буса како је против БиХ, јер их нема нигде, а када опет дођу на власт биће нечији јањичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО РЕПУБЛИКА СРПСКА

04.04.2019 09:19

Прво миле да потписе Мап и улазак у Нато па тек послије вијеце министара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешно

04.04.2019 09:22

Додик и не зна шта га снашло , у Републићи Српској све преузео Мркоњички клан на челу са Тегелтијом уз помоћ Цвијановићке а у Сарајеву је мали миш поред Бакира изетбеговића и Бакир све одлучује , Додик се мора ријешите садашњих људи на челу са Тегелтијом , Шпирићем и осталим иначе изгубиће и Бањалуку идуће године јер Радојичић се упетљао са лоповима и сељацима у Бањалуци и драстично губи подршку у Бањалуци , тако да Додик није свјестан шта га снашло а тек шта че га снаћи у једну руку и жао ми га јер је испао глуп .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик против Додика

04.04.2019 09:29

"Предсједавајући Предсједништва БиХ каже да није против Босне и Херцеговине, али јесте против "непродуктивних елита и код Срба и код Бошњака"." Овај висе ни сам себе не подрзава. Куку нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик је ипак Хрват?

04.04.2019 10:08

Није поменуо Хрвате. Знаци дефинитивно је признао оно сто се одавно прица.

Name

Само толико

04.04.2019 09:50

хттпс://www.клиx.ба/вијести/бих/сведски-медији-о-стању-у-бих-дрзаву-напустило-висе-од-150-000-људи/190404039

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Сведјани виде а ови мамлази не

04.04.2019 10:22

Хвала за линк пријатељу. Сведски новинар је убједљиво најбоље сазео разлоге за исељавање из БиХ и Републике Српске и то у три ријеци. "Млади жуде за будућношћу далеко од корупције, национализма и неправде." Е сад проблем је сто су управо те три ствари основа на којој се овква власт одрзава толике године и онда долазимо и до лицних осјецања које ти људи понесу са собом у тудјину, а то је бесперспективност и немоц.

Name

Прица

04.04.2019 10:38

Цуј га као ста треба да зовем Марка Павица? Зови Цубру њега си купио Маркан тебе треба откацити па да видимо ко си без њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

04.04.2019 12:25

Па исмијава Павица и остале, даје им до знања гдје им је мјесто и за ста само могу да послузе.

Name

Занимљиво

04.04.2019 12:28

А колико је гласова добио од ДНС и свих папака?И

Name

Дх

04.04.2019 16:13

КОЈЕ.УБИЈО.ДАВИДА.ДРАГИЦЕВИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

04.04.2019 22:01

Да ли ви слусате њега "он це да прогласи независност РС." Цовјек умислио да је бог, гдје су скупстина, народ и други у тој прици. Људи он мора на лијецење под хитно и немојте му ниста замјерити. Оболио је добро од власти

ОДГОВОРИТЕ