ЛШ: Ђорђевић одвео Виртус на Фајнал Фор!

Кошаркаши Виртуса из Болоње савладали су француски Нантер са 73:58 у другом четвртфиналном мечу ФИБА Лиге шампиона.  Сале Ђорђевић на фајнал фору Лиге шампиона, крцата дворана као у славним данима! Славни Виртус као некад. . .

Кошарка 04.04.2019 | 11:00
ЛШ: Ђорђевић одвео Виртус на Фајнал Фор!
Нантер је први меч у Француској добио 8 разлике, тако да је Ђођрђевићевим изабраницима требала победа од 9 поена разлике у "ПалаДоци" како би отишли на завршницу такмичења. Антверпен Џајантси и Бамберг су већ обезбедили пласман, а преостала два тима која им се придружују су Иберостар Тенерифе и Виртус Болоња.

Виртус је уз помоћ Марија Чалмерса и Дејана Кравића успевао да сигурно одигра у првом полувремену и оствари веома лепу предност, пошто су први квартал добили са пет разлике, а други са седам поена разлике и за првих 20 минута одрадили пола посла.

Нантер није желео да оде без борбе, па се у трећој четвртини водила права рововска битка, у којој је пало 33 поена, а благу предност је однела екипа Виртуса и са прилично лепом предношћу ушли у последњих десет минута кошарке.

У четвртој четвртини је Виртус само одрађивао посао и темпирао гас, таман онолико колико им треба да савладају Нантер и пласирају се у наредну фазу, што су учинили резултатом 73:58, а укупно 148:141.

Амат М'Бај, некадашњи кошаркаш Бриндизија и Арманија, био је убедљиво најефикаснији појединац у Сегафредо Виртус Болоњи, пошто је већ почетком четврте четвртине имао 16 поена уз 6/9 шут из игре.

У редовима Нантера, Хукур Палсон је убацио 18 уз помоћ Јускевичијуса и Сенглина који су такође били двоцифрени, али све то је било недовољно да се избегне пораз од добро расположеног Виртуса и испадање из Лиге шампиона.

Александар Саша Ђорђевић бележи јако добре резултате на клупи Виртуса, откако је преузео екипу Стефана "Пина" Сакрипантија и сада ће фактички бити на две утакмице од подизања трофеја намењеном освајачу ФИБА Лиге шампиона.

Док је европска кошарка била неподељена и док је једно такмичење под ФИБА патронатом одлучивало о шампиону Европе, Виртус из Болоње је био кошаркашка сила. Два пута је освајао титулу првака Европе и био редован учесник завршница. Негде са поечтком подела у европској кошарци, почело је и пропадање славног италијанског клуба.

Вечерас је Виртус макар на тренутак осетио дух славне коашркашке прошлости. Предвођен српским тренером Александром Ђорђевићем са клупе, Виртус је успео да избори пласман фајнал-фор ФИБА лиге шампиона. Наравно да то није више онај исти квалитет, наравно да је ФИБА такмичење потпуно у сенци УЛЕБ такмичења, али није ни Виртус онај стари.

Италијански тим је вечерас у реванш мечу четвртфинала савладао француски Нантер, надокнадио седам поена дефицита из првог меча у Француској и победом 73:58 се пласирао на фајнал-фор који се игра почетком маја. Уз Виртус, пласман на Ф4 су остварили немачки Бамберг, белгијски Антверпен и шпански Тенерифе.

У фантастичном амбијенту пред скоро 6.000 френетичних навијача, Виртус је од старта почео да топи предност Нантера из првог меча и први кварта добио са пет поена разлике. А онда су трибине експлодирале у другом кварталу. Прорадио је српски центар Дејан Кравић и после његовог закуцавања је Виртус дошао на 29:14.

Имали су Италијани и 20 поена предности на почетку другог полувремена, константно одржавали двоцифрену предност, али су на крају мало попустили и морали да стрепе. Нантер је у последњем кварталу спустио заостатак на само 11 поена и вратио се у живот. Ипак, ношен сјајном енергијом са трибина, Ђорђевићев тим је успео да задржи више од седам поена вођства и да елиминише Французе.

Најефикаснији у домаћем тиму је био Мбаје са 16 поена. Српски центар Кравић уписао 12 поена без промашаја из игре и индекс корисности 20 по чему је био најбољи у тиму. Некадашњи Мајамијев ас МариоЧалмерс је убацио само седам поена уз шут из игре 2/11. На другој страни је Палсон уписао 18 поена.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар