Спектакл - отворен нови стадион Тотенхема!

Ватромет, песма, свелчаност какву навијачи Тотенхема одавно нису доживели. Отворен је нови "Тотенхем Хотспур стадион" који је клуб коштао око милијарду фунти.

Фудбал 04.04.2019 | 13:45
Спектакл - отворен нови стадион Тотенхема!
Уочи сусрета 32. кола између Тотенхема и Кристал Паласа уследила је велика церемонија. Ватромет је парао небо, на великом видео биму приказан је видео.

Смењивали су се говорници, а навијачи су били у екстази. Многи од њих су дошли и три сат пре почетка утакмице не би ли добили прилику да присуствују дану који улази у историју клуба.

Један од оних нестрпљивих био је и бивши нападач клуба, Роби Кин, који је такође на стадион стигао неколико сати пре почетка церемоније.

И тренер Маурисоо Покетино је у свом симболичном говору позвао хна промене, на еру у којој Тотенхем жели да доспе у круг оних највећих и најуспешнијих клубова.

"У наредних пет година морамо да затворимо поглавље и да почнемо да размишљамо као клуб из другачије димензије. Нисмо више клуб са тренинг центром у Чигвелу, а нисмо ни на Вајт Харт Лејну капацитета од 36.000 места. Клуб је ојачао десет пута, сто пута, ми смо у другој димензији. Не можемо да функционишемо као што смо пре пет година. Имали смо 100 запослених, сада можда 3.000 или 10.000", рекао је Покетино.

Аргентинац је додао и ово:

"Када дођете на велики стадион, морате да се осечате као велики клуб. Раније сте могли да кажете, да , али наш стадион прима 36.000, али сада нема смисла размишљати као мали клуб. Морамо размишљати као највећи и то је најважнији корак који морамо направити. Можете се питати, са тобом? Без тебе? То је на Данијелу Левију да одлучи, али моја одговорност је да то кажем, размишљајте као велики клуб", поручио је Покетино.

Капацитет новог стадиона Тотенхема је 62.062 места, а међу навијачима и новинарима у Енглеској одомаћило се име "Нови Вајт Харт Лејн".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар