Предлог Партизану од Миливоја, како изаћи из ''канала''...

Неки паметни људи су решили кризу 2007. године.  „Омладинска школа мора да буде камен темељац Партизана“, каже чувени десни бек.

Фудбал 07.04.2019 | 22:30
Предлог Партизану од Миливоја, како изаћи из ''канала''...
Алергично је актуелно руководство Партизана на сваки глас споља. Чак и кад је добронамеран. Зато је питање како ће и да ли уопште реаговати на предлог Миливоја Ћирковића, некадашњег првотимца црно-белих, да се реши криза која разара клуб изнутра и тера га у још веће проблеме од постојећих.

Бивши десни бек, Гробарима омијен због реализиованог пенала у Њукаслу августа 2003. кад се први пут Парни ваљак пробио до Лиге шампиона, сматра тренутне челнике најодговорнијим за велики бодовни минус на табели и знатно већи у каси, те позива да се општа хаварија избегне применом рецепта од пре 12 лета, кад је великан са Топчидерског брда, такође, био у тешкој ситуацији.

„Гледајући хијерархију, наравно да би неко с врха пирамиде требало да преузме одговорност. За то постоји Скупштина, институције. Одлучиће, ваљда, на састанцима коначно ко је и колико одговоран. Ова ситуација је катастрофална. Ми смо такво поднебље да увек тренери плаћају главом кад екипи и клубу не иде, касније и играчи. Зна се ко би на крају требало да прихвати одговорност за неуспехе, као што се то чинило и кад је било успеха“, позива Ћирковић, посредством страница Блица, управу клуба да реагује.

Није бивши репрезентативац ни за какве радиклане резове, не позива на оставке, али тражи да се рачуни положе, како би клуб могао да крене напред.

„Све то требало би да реше људи из управе, који су одговорни за све што се дешава у клубу. Можда би могли да преузму рецепт из 2007, када сам био у екипи. И тада је била слична ситуација. Порази, велики заостак, проблеми са навијачима. Неки паметни људи су то решили на прави начин, па се после три године играла Лига шампиона“.

Један од могућих сценарија избављења јесте ослањање на децу клуба, на подмладак, таленте из Телеоптика. А има их.

„Увек сам био поборник тога да омладинска школа буде камен темељац Партизана. Тако је било раније и увек је давало резултата. Сад је тренутак да се клинцима пружи већа шанса. Они су срцем уз клуб, нико не осећа Партизан као деца из омладинске школе која су стасавала код нас“.

За крај, која и у новом тренеру, Сави Милошевићу, који је дебитовао поразом у Крушевцу, а од 19 часова игра за треће место на табели Суперлиге против Чукаричког.

„Сави желим све најбоље и доста среће. Као што сам пожелео и својим некадашњим саиграчима који су радили или раде у клубу. Уверен сам да имају само најбоље намере. Волео бих да Милошевић освоји Куп и донекле ублажи резултатски бродолом из Суперлиге, ако се он уопште може ублажити. И да победи Црвену звезду у дербију, ако је то могуће“, додао је Миливоје Ћирковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар