Савић разговарао са делегацијом СЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић састао се данас са делегацијом Савјета Европе, са којом је разговарао о наставку пројеката међуопштинске сарадње у оквиру програма за грађење повјерења.

Република Српска 03.04.2019 | 18:31
Савић разговарао са делегацијом СЕ
Делегацију Савјета Европе предводила је директор за политичка питања Ана Капело, а састанку у Лопарама присуствовао је и начелник општине Челић Сеад Муминовић.

Капело је рекла новинарима да у БиХ у посљедње три године раде са општинама које су прије ратних дешавања биле једна цјелина, а данас су подијељене у Републици Српској и Федерацији БиХ.

"Становништво и једне и друге општине суочава се са сличним проблемима и овим пројектом се ради на добробити свих како би превазишли те проблеме", навела је Капело.

Према њеним ријечима, на почетку пројекта било је укључено 16 општина, а још пет их је затражило учешће.

"Охрабрени досадашњим резултатима одлучили смо у пројекат додати још 10 општина и то је разлог данашње посјете јер су општине Лопаре и Челић дио овог пројекта", додала је Капело.

Савић је након састанка захвалио делегацији Савјета Европе за жељу и вољу да помогну становништву општине Лопаре реализацијом различитих пројеката.

"У нашој општини то ће бити пројекти за пољопривреду, нешто од чега ће људи моћи да живе, производе и пласирају своје производе на тржиште", рекао је он.

Савић је истакао сарадњу као суштину овог пројекта за опстанак становништва.

"Лопаре већ имају низ заједничких пројеката са општином Челић у Федерацији БиХ, као што су регионална депонија и пројекти у вези са проблематиком повратника и ми ћемо ту сарадњу проширивати", најавио је он.

Начелник Челића Сеад Муминовић рекао је да са Лопарама годинама уназад имају одличну сарадњу и заједничке пројекте.

"Задовољство је да радимо и у наредном пројекту и то је још једна добра прича за наше становништво", навео је Муминовић.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Перо

03.04.2019 17:10

За сваку похвалу је добра сарадња Нацелника Савица са медјународним организацијама.Исто тако, Нацелник Опстине Берковици Ненад Абрамовиц има успјесну сарадњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

03.04.2019 20:37

Добар примјер је регионална депонија, ето бас таква је и сарадња...

ОДГОВОРИТЕ