Бивши министар предат тужилаштву

Федерална управа полиције јутрос је Кантоналном тужилаштву у Сарајеву предала бившег министра у Влади Федерације БиХ (ФБиХ) Десницу Радивојевића, осумњиченог за кривично дјело удруживање ради чињења кривичног дјела злоупотребе положаја или овлаштења, те превару.  

Босна и Херцеговина 03.04.2019 | 11:50
Бивши министар предат тужилаштву
Портпарол Тужилаштва Азра Бавчић рекла је да ће Радивојевића данас испитати поступајући тужилац ради доношења одлуке о даљим мјерама.

Десницу су јуче, у наставку оперативне акције “Фармер”, на подручју Републике Српске ухапсили полицијски службеници Федералне управе полиције у сарадњи с Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором кантоналног тужилаштва. 

На основу наредбе Кантоналног суда у Сарајеву, на ширем подручју ФБиХ у оквиру акције “Фармер” одузето је 28 трактора и пољопривредних машина које су незаконито продате и додијељење трећим лицима.

Оперативна акција “Фармер” почета је 31. марта и до сада је ухапшено девет лица.

Они су осумњичени да су током 2014. и 2015. године у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације Владе ФБиХ незаконито продали пољопривредну опрему коју је као помоћ угроженима у поплавама у БиХ донирала Кина у вриједности већој од шест милиона КМ.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е нека

03.04.2019 10:07

И јеси се увртио, тртио, па ти у СДА, ти министар, е нека су те насанкали бас ми драго, а и ти да ста усићариш. Е сад лијепо сав проценат за адвокате и јос из штека извуци црни ли си ти Десница, а није ти чиста ни празна ни љевица

ОДГОВОРИТЕ