''Тенис не мора да брине за будућност...''

''. . . одласком Ђоковића, Федерера и Надала!'' Шта ће бити са тениском када се "велика тројка" коју чине Ђоковић, Федерер и Надал повуку? Директор турнира у Акапулку има одговор на то питање.

Тенис 18.04.2019 | 14:30
''Тенис не мора да брине за будућност...''
Раул Зурутуза, директор турнира из Серије 500 у Акапулку, верује да је тенис спреман да настави сличним ритмом када се најбољи играчи у историји тог спорта повуку.

Он је, упитан да ли види добру будућност тениса након тих повлачења, био сигуран у свој одговор.

"Наравно! Морамо бити спремни на нова лица и на то да млади момци преузму позорницу. Зверев, Шаповалов... Има их много. После Мекинроа је неко дошо, исто као и после Сампраса. У животу постоје фазе и тенис има одличну будућност", рекао је Зурутуза у интервјуу за "Теннис Wорлд УСА".

На овогодишњем издању Акапулка титулу је освојио Кирјос, који је победио играче као што су Надал, Вавринка и Зверев. У неколико наврата Аустралијанац је имао рат са публиком, али га Зурутуза због тога није критиковао.

"Када причамо о целом његовом турниру, он је доста разговарао са навијачима. Некима се свидео, некима није. Мислим да је то све део његове личности. Мексички навијачи су га прославили као великог шампиона, а тај меч против Надала је био спектакуларан. Он се тако понаша, а ја не могу да кажем да ли је то добро или лоше", додао је директор турнира у Мексику.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар