Шек: Јанис је бољи од мене, зато је он сад Супермен!

Легендарни центар, Шакил О'Нил, упоредио је себе и звезду Милвокија, Јаниса Адетокумба.

Кошарка 09.04.2019 | 10:30
Шек: Јанис је бољи од мене, зато је он сад Супермен!
Шек важи за једног од најдоминантнијих играча у историји НБА лиге, а верује да је Адетокумбо на добром путу да оствари исти успех.

Некадашњи центар Лејкерса дуго је имао надимак Супермен, а сада је спреман да га препусти омнипотентном Грку.

"Већ је бољи од мене, тако да сам му због тога препустио свој надимак Супермен. Али, знате шта? Он веома напорно ради и веома је скроман. Не живи у илузији да би људи без разлога требало да кажу 'Да, он је следећи'. Он стварно ради напорно и ово је заслужио. Заслужио је моје поштовање, тако да му га и дајем. Тако да, да – он је бољи него што сам ја био са 24 године", рекао је О'Нил за "Велики подкаст са Шеком".

Шек је свестан и разлика између њега и Адетокумба.

"Бољи је јер има више прилика да се покаже. Ја сам играо на ниском посту и једино што сам смео да покажем је моја доминација (на њему), али он ради ствари по целом терену. Ја сам исто то радио, али сам престао када више нисам добијао лопту док сам трчао контру, тако да сам се претворио у доминантног играча само на једној половини терена", додао је Шек.

О'Нил је са 24 године играо прву сезону у Лејкерсима, након одласка из Орланда, и имао је просек од 26,2 поена, 12,5 скокова, 3,1 асистенције и 2,9 блокади по мечу, док Адетокумбо ове године бележи 27,4 поена, 12,5 скокова, 5,9 асистенција и 1,5 блокада.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар