Куп: ХСВ и Ред Бул Лајпциг у полуфиналу!

Вечерас су одигране двије утакмице четвртфинала Купа Њемачке.  Лајпциг из пенала до полуфинала Покала! Халстенберг је искористио најстрожу казну у 120. минуту - 2:1.

Фудбал 02.04.2019 | 23:42
Куп: ХСВ и Ред Бул Лајпциг у полуфиналу!
У првом мечу од 18.30 снаге су одмјерили некадашњи бундеслигаши, Падерборн и Хамбург.

Управо је дуел ова два тима прије 15 година у истом такмичењу промијенио историју њемачког фудбала.

Био је то судар тадашњег трећелигаша и бундеслигаша у којем је на крају побједу однио Падерборн славивши са 4:2.

Многи су то видјели као праву малу сензацију, све док јавност није сазнала како је арбитар Роберт

Хојцер у сарадњи с мафијом намјерно свирао једанаестерце и новчано се окористио.

Афера је мјесецима потресала темеље њемачког фудбала, а Хојцер је у међувремену завршио и иза решетака.

Међутим, вечерас није било тако драматично.

Хамбург је головима Пјера Михаела Ласоге у 54. и 68. минуту изборио пласман у полуфинале.

Исто је учинио и РБ Лајпциг. Али, након продужетака.

Тимо Вернер је у 74. минуту довео свој тим у вођство након што је смирено послао лопту у мрежу послије контранапада.

Ралф Рагник је десет минута касније одлучио да чува предност и свог најбољег стријелца извео из игре, а на терен послао везног фудбалера Штефана Илсанкера.

Ипак, то му се обило о главу у четвртом минуту надокнаде када је Алфред Финбогасон донио поравнање свом тиму и прилику да пролаз даље изборе у продужецима.

Коју нису искористили.

У 121. минту сусрета Михаел Грегорић је без потребе дирао лопту руком у шеснаестерцу, а судија је показао на бијелу тачку са које је био сигуран Марсел Халштенберг и донио свом тиму први пласман у полуфинале у историји.

Од уласка у Бундеслигу Лајпциг није никада испао из "Покала" у 90 минута, сада имају пет побједа и три ремија. Два пута су елиминисани након извођења пенала.

Спектакл у режији Аугзбурга и Лајпцига. У четвртфиналу Купа Немачке гледали смо веома узбудљив сусрет, а после пенала у 120. минуту Лајпциг је прошао у полуфинале. Михал Грегорич је играо руком, а прецизан у 120. минуту био је Марсел Халстенберг - 2:1 (1:1 после 90 минута).

Прво је Аугзбург дошао до изједначења у надокнади времена и тако изборио продужетке, да би Лајпцигу свиран пенал у 120. минуту. Био је то чист пенал и Лајпциг је прошао у полуфинале. Пар минута пре одласка у пенал лутрију.

Како је текао меч?

Није могао Тимо Вернер да савлада Марка Дмитровића у пријатељској утакмици репрезентација Немачке и Србије, али је вечерас био стрелац на утакмици између Аугзбурга и Лајпцига.  Аугзбург је на овој утакмици био барем равноправан ривал, али као да је искуство Лајпцига пресудило. Чекао је тим Ралфа Рагника своју шансу, био је миран, стрпљив и она је дошла. Играо се 74. минут. У нападу је био домаћин, али је Лајпциг извео блицкирг контранапад у делићу секунде.

Хајдара је проиграо Тима Вернера, овај је муњевито истрчао контру, изашао сам испред голмана и онда помало трапавим ударцем ипак успео да га савлада.

Да је домаћин имао мало више среће и зања могао је направи још већи проблем Лајпцигу, али није искористио шансе попут оне коју је у 77. минуту имао Рани Кедира. На крају је ипак стигао до продужетака, тамо је већ једном гледан ВАР, судија није свирао пенал, али јесте у 120. минуту. И ту је био крај за Аугзбург! Лајпциг је направио нови историјски успех. Отишао је у полуфинале.

У полуфинале се већ пласирао ХСВ који је данас био бољи од Падерборна с 2:0 у гостима. Чекају се још дуели Шалкеа и Вердера, односно Бајерна и Хајденхајма.

КУП ЊЕМАЧКЕ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Падерборн - ХАМБУРГ 0:2 (0:0)
/Ласога 54, 68/

Аугзбург - РБ ЛАЈПЦИГ 1:2 (0:0), 1:1 након 90 минута
/Финбогасон 90+4, Вернер 74, Халштенберг пен. 121/

у сриједу

Бајерн - Хајденхајм 18.30
Шалке - Вердер 20.45

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар