"Федерер би имао 40 ГС титула да није било Надала!"

Некадашњи италијански тенисер, Адриано Паната, похвалио је Рафаела Надала и његов отпор Роџеру Федереру.

Тенис 18.04.2019 | 11:30
"Федерер би имао 40 ГС титула да није било Надала!"
Некада четврти тенисер света и власник шампионског трофеја на Ролан Гаросу "частио" је Надала бројним похвалама.

"Он је баш добар, неко ко ме је највише изненадио последњих пар година. Највероватније је најбољи играч на шљаци свих времена. Никада нисам виде некога толико ментално јаког. Он би могао да се пореди са Бјорном Боргом, који је, као Надал, успео да освојио Ролан Гарос и Вимблдон. Али, Борг се пензионисао са 26 година, а Рафа наставио да игра",изјавио је Паната.

Италијан верује да би Федерер имао знатно успешнију каријеру да није било Надала.

"Федерер се баш доста мучио против њега. Без Надала, он би освојио 30 или чак 40 Гренд слемова. Ја сам одувек говорио да Федерер игра тенис, док Надал води битку. Он се толико зноји и то је случај против било кога, не само против најбољих", додао је бивши италијански тенисер.

Он је открио какав однос имају Роџер и Рафа.

"Он је веома скроман, што је помало шокантно. На почетку каријере превише је поштовао Федерера, а и даље га је побеђивао. Њих двојица су добри пријатељи и најобразованији су момци на Туру. Да је Надал поправио сервис, слајс бекхенд и игру на мрежи вероватно би био тотално непобедив, али хвала Богу па Надал има понеку ману, као и сви остали људи", закључио је Паната.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар