Мицића жели пола Европе, Ефес спремио уговор!

Изгледа да Барселона и Фенербахче неће успети да га доведу. . .  Ефес награђује Мицића, може да иде само у НБА! Василије Мицић, српски плејмејкер, решио је да и наредне сезоне остане у турском Анадолу Ефесу.

Кошарка 05.04.2019 | 14:30
Мицића жели пола Европе, Ефес спремио уговор!
Сезона каријере Василија Мицића!

Српски "плејмејкер" је лане играо одлично за Жалгирис, а потом одлучио да направи корак даље у каријери и врати се у Турску, овога пута у редове Ефеса код тренера Ергина Атамана, са којима је "лигашки" део сезоне у Евролиге завршио на високом четвртом месту.

Васа Мицић, као један од носилаца екипе, тако је привукао пажњу "пола Европе", пре свих Фенербахчеа, Реала и Барселоне, али Ефес га не пушта тако лако...

Како преноси специјализовани сајт "Еурохоопс", Ефес и Мицић су постигли начелни договор о продужетку сарадње на још две године, наравно са побољшаним финансијским условима, али и клаузулом за НБА лигу.

То значи да би Филаделфија Севентисиксерси, који су Мицића бирали на драфту 2015. године као 52. пика, могли да "повуку" Мицића у НБА лигу, без обзира што има уговор са Ефесом.

Мицић ове сезоне бележи фантастичне партије у Ефесу са 11,8 поена и 5,4 асистенција по мечу, а неколико кола пре краја регуларног дела Евролиге обезбедио је и Топ 8.

И поред интересовања европских клубова за његове услоге, бивши плеј Црвене звезде се одлучио да продужи сарадњу са Ефесом на барем још две сезоне.

Како је навео "Еурохоопс", у тренутно важећем Мицићевом уговору већ постоји клаузула о екстензији сарадње, али се очекује да челници турског гиганта Васи понуде значајну повишицу како би га задржали на дуже "стазе".

Једини разлог због којег би Мицић могао да оде из Ефеса је уколико би уследио позив НБАлигаша Филаделфија 76ерса, који су власници права на српског плејмејкера.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗВЕЗДААААААААА

05.04.2019 12:44

Е ДА ЈЕ ЗВЕЗДА ОСТАЛА ЗАЈЕДНО. ГДЈЕ БИ ТО ИШЛО. МАЛО ПОЈАЧАЊА И МОМЦИ ИЗ ЗВЕЗДЕ. ДО ВРХА.

ОДГОВОРИТЕ