Његов фудбал се најбоље плаћао у 2018. години!

Дијего Симеоне је имао врло успешну годину на пословном плану и зарадио је скоро дупло више новца од Пепа Гвардиоле. Изненађење на листи је Тјери Анри који је само три месеца био тренер.

Фудбал 05.04.2019 | 17:45
Његов фудбал се најбоље плаћао у 2018. години!
Већ осам година Дијего "Чоло" Симеоне води Атлетико Мадрид и успешно их је винуо у сам врх фудбала, али се очекивало да ће се опробати и у неком већем клубу...

Упркос томе што форсира дефанзиван фудбал, за њега су били заинтересовани бројни тимови док се највише причало о Арсеналу, Челсију и Интеру, међутим "Чоло" је те понуде без већег размишљања одбио како би остао уз свој Атлетико.

Наравно, нешто је до љубави, а нешто и до новца - лист "Франс фудбал" је објавио податке о заради тренера за 2018. годину и убедљиво највише је привредио управи Симеоне.

Како преноси угледни француски магазин, Дијего Симеоне је током прошле године зарадио чак 41 милион евра, што је "последица" продужетка уговора и побољшане плате, односно бонуса на име спонзорства и освајања Лиге Европе.

Ово је тек трећи пут откако "Франс фудбал" објављује податке о заради тренера, а објављује их од 2004. године, да Жозе Мурињо није на првом месту.

Прво га је "победио" Алекс Фергусон (2004), потом Луис Фелипе Сколари (2009), али се Мурињо неће нарочито бунити пошто је, упркос скромним резултатима са Манчестер јунајтедом, током 2018. године зарадио 31 милион евра, пре свега због "отказне отпремнине".

Такође, у то је урачунат и новац који је добио као стручни консултант на телевизијама.

Невероватно звучи да је на трећем месту Тјери Анри који је само три месеца био тренер Монака, али је само као компензацију при отказу добио чак 20,5 милиона евра, а питање је да ли је у играчкој каријери икада зарадио толико у току једне године.

На четвртом месту је коначно неко ко није добио отказ, Пеп Гвардиола је зарадио 24 милиона евра у Ситију, док је Ернесто Валверде од Барселоне добио милион мање.

Потом следи Арсен Венгер, који је од коментаторског посла и завршетка сарадње са Арсеналом добио 20,5 милиона евра, док је иза њега Фабио Канаваро који ужива у Кини и већ годинама води Гуангџоу Евергранде, од скора и репрезентацију Кине (15 милиона евра).

На седмом месту је Макс Алегри (13,5 милиона), док су у првих десет, са зарадом од 13 милиона, још и Марчело Липи (Кина), Леонардо Жардим (Монако) и Јирген Клоп (Ливерпул).

Карло Анчелоти (Наполи) је зарадио 12 милиона, као и Антонио Конте (Челси), док су иза њихМаурисио Покетино (Тотенхем) са 10, односно Зинедин Зидан, као троструки шампион Европе са Реал Мадридом, са тек 7,5 милиона евра.

То је можда и највеће изненађење на целој листи...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар