Саво Милошевић: Нека сав притисак буде на мени!

Партизан је у лошој форми и поражен је на четири узастопне утакмице у Суперлиги, а излазак из кризе морају да траже против директног конкуретна за трећу позицију. Милошевић је говорио о повицима против њега, психологији и калкулацијама.

Фудбал 03.04.2019 | 08:45
Саво Милошевић: Нека сав притисак буде на мени!
Битка за трећу позицију пред плеј-оф!

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је на данашњој конференцији за медије пред дуел са Чукаричким у оквиру 29. кола Суперлиге (среда, 18.00 - Арена Спорт) да је свестан да екипа неће лако изаћи из лоше ситуације у којој се налази.

Сматра да би победа над Чукаричким могла да буде иницијална каписла...

"Чека нас веома тежак задатак. Свестан сам да неће бити лако изаћи из ове ситуације. Знам да ова екипа може много више и да многе ствари могу да буду другачије него сада. Много пута сам видео у животу како ствари могу много брзо да се промене када се елиминише психолошки притисак. Једна победа, против такве екипе, може да буде иницијална каписла ка нечему у будућности", рекао је Милошевић на почетку "пресс" конференције.

Партизан је прошлу утакмицу, у којој је Милошевић дебитовао на месту тренера, поражен од Напретка у Крушевцу (0:1) и тада није наишао на добар пријем код навијача.

Већ у његовој првој утакмици чули су се повици "Саво, одлази".

"Волео бих да цео притисак буде на мени, то би била идеална ситуација, да пробам да растеретим играче на терену. Не желим да се оптерећујем тим стварима, сувише је много тешког посла ког сам се прихватио", казао је Милојевић.

Дуел са Чукаричким је за Партизан и те како важан пошто одлучује о трећепласираном пред почетак плеј-офа Суперлиге, а "Брђани" имају два бода више.

"Овај циклус је веома компликован по нас, три утакмице за седам дана. Немамо пуно времена за размишљање и рад. Чукаричком смо се окренули одмах после Напретка. Очекујем другачију утакмицу у сваком смислу. Играћемо код куће што је само по себи другације. Тај фактор ће бити, верујем, на нашој страни. Чукарички има већи квалитет у односу на Напредак, али то може да нам одговара у некој мери, у зависности од нашег приступа. У сваком случају, неће бити нимало лако", навео је тренер Партизана.

Додао га је да га не занимају калкулације, упитан да ли је чуо о теорији да би Партизану више одговарало да буде четврти, како би у плеј-офу имао предност домаћег терена против Црвене звезде.

"Не занима ме то. Нисмо у ситуацији да калкулишемо. Највише могу да нам помогну пар добрих резултата, ако желимо да имамо спремну екипу за оно што нас чека", рекао је он.

Упитан за притисак, Милошевић је навео да он увек постоји.

"Притисак увек постоји, с обзиром на то да смо изгубили четири утакмице у низу. Нормално је да има притиска у клубу као што је Партизан. Највећи проблем је што је из резултатске кризе изашла и психолошка. Морамо да решавамо проблеме саме игре, али и психолошки проблем који има цела екипа. Немогуће је то све урадити а да напредак буде видљив пре рока од две-три недеље".

Најавио је да ће клуб ангажовати психолога.

"Не очекујем да реши проблем, већ да ми да неке информације уз помоћ ћу моћи боље да решим неке ствари", казао је Милошевић, али није желео да открије о коме се ради, већ да ће јавност на време бити обавештена о томе.

Искоришћавање?

Саво Милошевић је истакао да очекује коментаре поводом посла који је прихватио, попут речи Драгољуба Вукадиновића да је "искоришћен":

"Биће таквих коментара. Може и тако да се гледа, али ја сам тај који је дозволио да буде искоришћен. Свесно сам ушао у ово и ако будем потрошен на крају, одговорност је на мени".

Као једну од ствари које жели да уради јесте то да старије играче врати у ритам јер је природније да они решавају када се ради о деликатној ситуацији у којој је тим.

"Наишао сам на феноменалну реакцију од сваког од њих. Амбијент је такав да је веома тешко стварати младе играче. Потрошили смо и једне и друге. Наш задатак јесте да вратимо у ритам старије, да обезбедимо услове да што квалитетније и боље искористимо млађе играче", казао је Милошевић.

Навео је да тренутни амбијент није идеалан за младе играче.

"Причали смо о њима. Ово није амбијент који није идеалан за младе играче, али је на нама да га створимо до јуна. Овај клуб живи од младих играча којих ће увек бити, на нама је да проценимо који су топ. Мораћемо да будемо веома обазриви када се уводе млади играчи, када то урадити, у којим утакмицама и у којој мери. Ништа нисмо добили ако их одмах потрошимо", рекао је Милошевић.

Када је реч о самој утакмици против Чукаричког, Милошевић је најавио промене у тиму у односу на претходни дуел.

"Потрудићемо се да што мањи број информација дајемо екипи да не бисмо правили конфузију. Добре ствари из Крушевца желимо да поновимо, а променимо оно што је стварало проблем", рекао је Милошевић и додао да неће моћи да рачуна на левог бека Немању Милетића, као и Светозара Марковића.

Утакмица Партизан - Чукарички играће се у среду од 19.00 на стадиону у Хумској.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар