Ђоковић открио најбољи савјет који је икад добио...

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, у интервјуу који је дао британском новинару, Џеју Шетију, рекао је и да је велики поштовалац вере и цркве.

Тенис 08.04.2019 | 14:30
Ђоковић открио најбољи савјет који је икад добио...
Ђоковић, који се припрема за учешће на турнирима на шљаци, рекао је како сваки дан почиње на исти начин, молитвом.

Ово није први пут да говори на ту тему, напротив, често је причао о својим религиозним осећањима.

"Молим се сваког јутра. Прво изразим захвалност за здравље, на приликама да наставим своју еволуцију као мултидимензионално биче у овом животу. Захвалан сам богу на породици, на осећањима, што се будим у великом кревету да бих видео најлепше изласке сунца. На томе што настављам да радим на стварима о којима сам говорио, да напорно радим и тренирам, на обавезама које имам као отац и супруг", рекао је Новак.

Он је рекао да је молитва његова дневна обевеза.

"Морате то чинити на дневној бази, да ли је то нека двоминутна вежба смирења или молитва. Понекад заиста немате много времена, али важно је бити дисциплинован и наставити са том праксом", додао је Ђоковић.

На питање, који је најбољи савет који је икад добио, рекао је следеће:

"Бити отвореног ума. Када сте такви, спремни сте да примате све чиме сте окружени у овом прелепом свету. Ми смо благословени што живимо у оваквом свету и што пролазимо процес еволуције. И када дођете на праг сазнања ко сте, ви и даље настављате да трагате за истином. То вас доноси ближе извору одакле сте потекли и чини вас тако присутним смиртеним, испуњеним радошћу и захвалним што постојите, штио су ту сви они који вас окружују и чине испуњеним. То је суштина живота", закључио је Ђоковић.

Позната је и иницијатива српског тенисера да помогне Цркви успења пресвете Богородице у Ници.

Она се налази на приватном поседу и познато је да постоје правни проблеми око власништва. Ђоковић је још у децембру најавио да ће финансијски помоћи да се проблем реши, како би православна заједница у том делу Француске имала и даље своју цркву.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар