Полицијска обука за 14 овлашћења

Пошто се очито у овој држави може бити безбједан само уколико имате 14 овлаштења, одлучио сам и ја да их имам. Аплицираћу на конкурс за полицијску обуку како бих могао бити сигуран од људи који имају тих чувених 14 овлаштења и који их користе користе за пријетње смрћу. Наравно, ја их нећу користити у те сврхе, рекао је Иван Бегић, активиста из Бањалуке, којем је недавно пријетио полицајац.

Република Српска 02.04.2019 | 12:29
Полицијска обука за 14 овлашћења
Иван Бегић, активиста из Бањалуке и сарадник народног посланика Драшка Станивуковића, данас је изјавио да ће аплицирати на конкурс за полицијску обуку како би и он имао 14 овлаштења на која се позивао инспектор МУП-а Српске Милош Бандић који му је пријетио смрћу.

- Пошто се очито у овој држави може бити безбједан само уколико имате 14 овлаштења, одлучио сам и ја да их имам. Аплицираћу на конкурс за полицијску обуку како бих могао бити сигуран од људи који имају тих чувених 14 овлаштења и који их користе за пријетње смрћу. Наравно, ја их нећу користити у те сврхе- рекао је Бегић.

Подсјећамо, Иван Бегић је активиста и сарадник посланика Драшка Станивуковића који је јавности постао познат након што му је начелник Одјељења за имовинске деликте, преваре и фалсификате ПУ Бања Лука Милош Бандић пријетио смрћу током саслушања у својству свједока везано за лупање аутомобила Драшка Станивуковића.

- Ми у Републици Српској имамо 651 полицајаца на 100.000 становника, док једна Белгија, која има често суочавања са озбиљним терористичким нападима има 412 полицијских службеника на исти број становника. Дакако, треба нам довољан број полицајаца за суочавање и са мигрантима и глобалним проблемом тероризма, и нека имамо и 800 полицајаца на 100.000 становника, али нека нити један од њих не буде Милош Бандић- закључује Бегић.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

нико никановиц

02.04.2019 11:46

Да нисте провоцирали не би вас нико ни дирао. Ста је сада са оном изјавом, јеси ли одбио полиграф или ста оно би? Имају људи код вас који се о томе брину да искористе сваку могуцност да направе неку акцију против полиције и владе. Довољно сте сколовани и реторицки потковани, много боље него многи полицајци, тако да се то све да мотати како актуелна ситуација захтијева. Ако полиција покуса да набави неке доказе против тебе који су по закону илегални онда су ти докази ниставни. Ако неко илегално снима тај разговор у полицији онда то треба толерирати? Сустав који се не брани против таквих акција не обавља уредно своју дузност. Ви се висе налазите изван народа него у народу, имате један дио који вас подрзава, па и ја вас подрзавам али не у свему, али то није вецина. Објасњавајте народу функционисање економије, политицких система, демократских вриједности, идите у локалну политику, образујте народ такореци. Само тако це се остварити нормалне промјене (мирне), радикалне промјене народ неце прихватити јер су оне са несрецом повезане (немирима).

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак

02.04.2019 13:37

НЕМОЈ ГА ТИ ИСПИТИВАТ ; БИО ЈЕ У ПОЛИЦИЈИ - ОНИ СУ ГА ИСПИТАЛИ ????

Name

Настазија

02.04.2019 13:38

Нико Никановићу, сједни на зелену столицу, јединица!

Name

Градјанин

02.04.2019 14:20

Ма не смијес ми реци да цес ме пребити ,а ја мирно сједим у твојој канцеларији на слолици . Ста ту има да се гата висе ? Узми изјаву искористи овластења и цао пајац . Тако је у нормалним дрзавама , постоји полиција , тузиластво , судови и свако нека ради свој дио посла. Коме смета полиција ? Нормална полиција нормалном цовјеку сигурно не . На западу кад видим полицајца милина , или мирно стоји или помазе дјеци да прелазе улицу или стварно примјењује овластења. Ста је код нас ? Искацу из зивице као индијанци да зараде цевапе , туку бабе и зене на тргу , дрзе конференције за стампу и говоре о слуцају прије него сто су послали извјестај тузиоцу и без тузиоца , пријете пребијањем ?! Кад ме заустави трази документе и пита имам ли опрему , најезим се. Имам брате и опрему за пецање и скијање а и ову за коју ти питас . Да ли је моја опрема у овом тренутку од знацаја за друство и дрзаву ?Министар полиције тузи дрзаву и изјави да је присилно мобилисан. Ја се јос увијек надам да има висе постених полицајаца али брате не могу доци до изразаја . Ја бих први повецао плату полицији али би и истјерао сљам . Имам другове који раде у полицији , кад их питас за посао само одмахну руком и казу брате искљуцио сам се , гледам своја посла и да се докопам канцеларије ово је неиздрзиво а у годинама сам у којим не могу ниста мијењати . Сви смо ми којима не ваља плата од 300€ , овакава полиција, овакве јавне набавке , овакви министри непријатељи РС коју смо стварали ? Ај бјези .

Name

мислим

02.04.2019 14:31

Име ти само све говори и шта год овдје написа ништа ти то не значи. Немам живаца ни читати. Образложење...

Name

Алекса Сантиц

02.04.2019 14:46

Овај Нико ме подсеца као да слусам неспособног Лукаца који уопсте непостује права градјана. Позивања на постовање сустава од МУП-а и владе који га сами не постују. Знаци инспецтор који је малтретирао Ивана је застицен суставом, а Иван није јер МУП који треба да стити Ивана у супротном угразава Ивана.

Name

Гога

02.04.2019 13:48

Ти си Бегицу јако безобразан момак,на све нацине провоцирас полицију и јако ми је зао сто те нису намлатили као вола а да јесу вјероватно не лапрдао као сто данас лапрдас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.04.2019 15:58

Боже,глупа ли си невидјено. А можда си само неинформисана,ко зна. Имати такве ставове и још их јавно износити,ма немам рјечи. Дно дна. Вјероватно СНСД ухљеб. Подршка за Ивана и Драшка. Момци,само напријед,размонтиравајте тај шљам. Хвала Богу да неко има муда и вољу да се бори за бољу будућност.

Name

МГ

02.04.2019 14:08

Само ти мали трази белаја и провоцирај и онда кад инспектор дигне мало глас плацес ко нека стварцица,само ти слусај Драска и далеко цес догурати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштовалац храбрих људи

02.04.2019 14:58

Браво Бегићу, само храбро и одлучно на глупане и олош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.04.2019 15:58

Потписујем.

Name

Придружујем се

02.04.2019 16:54

Тако је!