Њемачка клиника опростила дуг

"Љекари у Сарајеву су ми рекли како не могу спасити бебе и да је једина опција да се прекине трудноћа како бих ја остала жива. Такву одлуку нисам могла прихватити јер сам чула откуцаје срца своје дјеце и рекла себи да све морам издржати како би они преживјели", каже мајка.

Босна и Херцеговина 02.04.2019 | 07:26
Њемачка клиника опростила дуг
Хуманитарне акције које су организоване у протеклом периоду како би се прикупила средства за плаћање трошкова лијечења шестомјесечних близанаца Амара и Давуда Дервишевића из Бихаћа су обустављене, саопштили су њихови родитељи.

Према њиховим ријечима, сви трошкови лијечења малишана су измирени, након што је здравствена клиника у њемачком граду Тибингену, гдје су се лијечили, одлучила да опрости преостали дуг у износу од 53.000 евра.

Претходно је на њихов рачун уплаћена посљедња транша од 100.000 евра, колико је прикупљено у хуманитарним акцијама.

"Новац нам више није потребан јер смо успјели затворити финансијску конструкцију. Остало је још да захвалимо свим добрим људима широм свијета, које је ујединила судбина наше дјеце и који су нам помогли. Свима велико хвала", истакла је Џенана Дервишевић, мајка близанаца.

Иначе, бебе се сада налазе у Бихаћу и одрастају без икаквих здравствених компликација. Близанци су рођени с минималним шансама да преживе и с великим здравственим проблемима.

Дервишевићева каже како је њена трудноћа текла уредно све до 22. седмице, када је почела осјећати болове у стомаку па је већину времена проводила у сједећем или лежећем положају. Љекари у Бихаћу нису могли идентификовати у чему је проблем, те је упућена у Сарајево.

Установљено је како се ради о ТТС синдрому, односно о ријетком поремећају који је везан за недостатак плодове воде, који, уколико се не лијечи, може довести до смрти новорођенчета.

"Љекари у Сарајеву су ми рекли да не могу спасити бебе и да је једина опција да се прекине трудноћа како бих ја остала жива. Такву одлуку нисам могла прихватити јер сам чула откуцаје срца своје дјеце и рекла себи да све морам издржати како би они преживјели", каже мајка.

Додаје како су успјели договорити преглед на клиници у Тибингену и да је тамо, без обзира на све покушаје љекара да одрже трудноћу, морала пријевремено родити. Тако је Амар је рођен са 740, док је Давуд био тежак свега 580 грама и обојица били у тешком стању. Близанци су имали више компликованих операција јер им одређени органи нису функционисали и на крају су успјели преживјети.

Породици Дервишевић проблем су представљали високи трошкови лијечења од 270.000 евра, које нису могли платити. Ипак, у помоћ су им притекли добри људи широм свијета и помогли да се ова прича оконча на набољи могући начин.

(Независне новине)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЊЕМАЦКА СПАСИТЕЉ

02.04.2019 06:17

ХВАЛА ИМ.А ХВАЛА И НАРОДУ КОЈИ ПОМОГАО.КАКО ЛИЈЕПО ВИДЈЕТИ ОВА ДВА МАЛА АНДЈЕЛА...ЗА ДОБРО ЈУТРО...ЊЕМАЦКА ЗЕМЉА БУДУЦНОСТИ АКО БОГ ДА СВИХ НАС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

02.04.2019 06:59

Код нас доктори са купљеним дипломама само казу абортирај Ма није ти ниста само прехлада а кад подје по злу онда нигдје тог паметног доктора нема па цак ни да одговара за своје дјело . Нека су цам зива и здрава ова два малисана а и ви сњима Хвала њемацкој на добром раду као и увјек ту су хвала вам јос једном и бн сто уљепса ово јутро хвала вам јос једном бн

Name

♥️ није камен

02.04.2019 08:05

Ово је благослов, чудо и мало је све што се ту може рећи, а и написати. Али жене заиста губе живот када остану трудне, као и када се породе, схватите да се то стварно дешава! Ко није имао губитака у породици, просто би било боље да се суздржи, па и да не коментарише!!! Некад морате изабрати, а некада ваши најдражи не дочекају ни вријеме избора, не дочекају сутра! Мора се хитно реаговати, помоћи, а када се изгубе животи, ма послије тога је јако тешко и ужасно. Само ко изгуби своје најмилије у тој борби за живот, само они познају ту бол и зато не знате људи ту патњу, па тако пишете и стављате терет на другог! Све смо сами криви, а не знамо прихватити свој терет или нећемо.

Name

Још један доказ

02.04.2019 07:32

Здравство није за џаба, све се плаћа од погледа до игле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било ме срамота што ме боли зуб!

02.04.2019 08:11

Да плаћа се све, па и тај поглед! И сад се сјетим надмене младе зубарке у хитној помоћи у Бањој Луци када ме боли зуб!!! Или можда зуб не смије да ме боли или да је покварен или га требам прогутати?!

Name

Још један доказ

02.04.2019 19:03

Ста ти то треба да знаци?

Name

Ре јос један доказ

02.04.2019 07:52

И јос доктору коверат па сестрама у свакој смјени...И здравство је разлог због цега људи бјезе и боре се да оду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ДА...

02.04.2019 07:55

ХВАЛА БН ПОРТАЛУ НА ОВАКО ЛИЈЕПИМ ВЈЕСТИМА..И НАСМЕЈАНИМ ДЈЕЦИЈИМ ЛИЦИМА.ОНЕ ЊУСКЕ СТРАНАЦКО БОГАТАСКЕ ВИСЕ ГЛЕДАТ НЕ МОГУ

ОДГОВОРИТЕ