ФСРС: Ово су судијске грешке у дербију, Слога - Борац!

Након што је клуб из Горњег Црњелова уложио жалбу Фудбалском савезу РС на суђење у дуелу са Борцем, послије анализе Комисија за судије ФСРС потврдила да је Слоги поништен регуларан погодак, али и да је голу претходио непостојећи фаул.

Фудбал 01.04.2019 | 21:00
ФСРС: Ово су судијске грешке у дербију, Слога - Борац!
Много прашине подигло се након дербија 19. кола Прве лиге Републике Српске између Слоге из Горњег Црњелова и бањалучког Борца, који је завршен без побједника, али и голова.

Послије овог сусрета, челници тима из Семберији жалили су се на суђење главног арбитра Зорана Грбића из Приједора, а након детаљне анализе Комисија за судије Фудбалског савеза РС констатовала је да је тим из Горњег Црњелова оштећен, али да је Грбић гријешио и на другој страни.

Комисија је закључила да је арбитар из Приједора у 65. минуту поништио регуларан погодак домаћих, али исто тако и указала на непостојећи прекршај који је претходио том голу.

Комисија је указала на грешку другог помоћника, који је сугерисао главном судији Грбићу да досуди прекршај над нападачем домаћих.

"Судија утакмице прихвата погрешну сигнализацију другог помоћника и досуђује непостојећи прекршај над нападачем домаћих, односно директан слободан ударац", наводи се у у анализи.

Касније, у 87. минуту Грбић је пропустио да искључи играча бањалучких "црвено-плавих" Стојана Врањеша због "намјерног ударања главом противничког играча", сматра Комисија за суђење ФСРС.

Осим поменуте двије ситуације, анализиране су још двије.

Прва из 24. минута, када због лошег положаја камере није било могуће утврдити да ли се играч Борца налазио у недозовољеној позицији или не, а друга из 29. минута.

Тада су домаћи тражили казнени ударац, али према мишљењу Комисије за суђење Грбић је био добро постављен и у овој ситуацији поступио исправно не досудивши једанаестерац.

Према свему наведеном, очигледно да судију Грбића, али и његовог другог помоћника Бојана Максимовића из Модриче, очекују казне због пропуста у суђењу на дербију 19. кола.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар