Сумња у рад суда у Приштини

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Београду да не очекује да ће се приштински судови, који су од Еулекса преузели случајеве ратних злочина, на озбиљан начин бавити тим послом.

Србија 01.04.2019 | 15:07
Сумња у рад суда у Приштини
- Не очекујем ништа добро од те одлуке - рекла је Брнабићева коментаришући вијест Радија "Слободна Европа" да су приштински судови преузели случајеве ратних злочина од Еулекса и да ће се, осим ратних злочина припадника терористичке ОВК над српским и другим цивилима, бавити и злочини над Албанцима за које су осумњичени Срби.

Брнабићева је истакла и да политички лидери из Приштине спречавају основна људска права Србима на Косову и Метохији, преносе београдски медији.

- Од људи који не дозвољавају основна људска права, слободу медија, пале кекс на националној основи, стварно не могу да вјерујем, нити очекујем да ће се на најозбиљнији начин бавити злочинима терористичке ОВК над не само српским, него и неалбанским, али и албанским становништвом на Косову и Метохији - рекла је она.

Брнабићева је подсјетила и да је Србима на Косову и Метохији у потпуности ускраћена слобода медија, јер од 21. новембра прошле године немају право да на територији Космета добијају новине из централне Србије на српском језику.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Б.Ј.С

01.04.2019 19:16

Требали би тебе питати или твог ментора како це радит,онда би ви били задовољни.

ОДГОВОРИТЕ