''Прије осам мјесеци ме је доктор отворио...!''

''Нисам био сигуран да ћу се вратити!'' Амерички тенисери Боб и Мајк Брајан освојили су 39. Мастерс титулу у каријери, а пре осам месеци Боб није био сигуран да ће икада више играти тенис.

Тенис 03.04.2019 | 16:30
''Прије осам мјесеци ме је доктор отворио...!''
Брајани су победили Стефаноса Циципаса и Веслија Кулхофа са 2-0 у сетовима (7:5, 7:6(10)).

Најуспешнији дубл играчи у тениској историји су уједно освојили и укупно 118. титулу у тој конкуренцији као тим, а укупно другу, после Делреј Бича, након повратка Боба који је био на осмомесечној паузи због опоравка од повреде кука.

"Пре осам месеци сам имао операцију и доктор ме је отворио, а ја нисам био сигуран да ћу икада моћи да се вратим на терен. Освојити ову титулу је као да сањамо и то сигурно није било могуће пре осам месеци. Ово је огроман успех за нас", изјавио је Боб Брајан.

Американци су на путу до титуле играли "супер тај-брејк" против Франка Шкугора и Николаса Џарија, а против првих носилаца Лукаша Кубота и Марсела Мела су морали да спасе чак четири меч лопте, у полуфиналу.

Са друге стране, Кулхоф је у Мајамију остварио прву победу у каријери на Мастерсима, док је млади Циципас, играч оријентисан на сингл, пре овог турнира имао учинак од три победе и 12 пораза на АТП нивоу дубл конкуренције.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар