БЛ: Српска се труба из Франкфурта чује!

Костић и Јовић уловили Лигу шампиона! Ајнтрахт на крилима Срба угазио Швабе и избио на четврто место - 3:0 (1:0).  Костић и Јовић воде Ајнтрахт у Лигу шампиона! Српски репрезентативци Филип Костић и Лука Јовић најзаслужнији су за нову побједу Ајнтрахта и пласман на четврту позицију на табели Бундеслиге.

Фудбал 31.03.2019 | 23:55
БЛ: Српска се труба из Франкфурта чује!
Ајнтрахт када крене не уме да стане. Тачније Филип Костић који је звезда вечери у граду на Мајни. Фантастични Крагујевчанин је наставио вечерас са бриљантним партијама и са још два гола обезбедио свом тиму вредан тријумф над Штутгартом од 3:0. Тријумф, иначе пети узастопни у Бундеслиги, лансирао је Орлове тамо где су желели да се нађу од самог почетка сезоне, на четврто место које води у Лигу шампиона.

Извео је Ади Хутер вечерас свој најбољи нападачки трио. И Јовић и Ребић и Але били су шпицу, трудили се, нападали дављеника у Бундеслиги, али је левоноги Србин био тај који им је украо славу. И видело се да је Филип са својим брзинским карактеристикама одмакао даље од свих, да жели да игра, да трчи, шутира, асистира, али и даје голове.

Два сјајна бега у 45. и 64. минуту у којима је дефанзивце Шваба оставио задихане иза њега била су му довољна да разгали препуни Валдштадион и стигне до бројке од пет голова у Бундеслиги ове сезоне. Посебно леп погодак био је онај други када га је Анте Ребић маестрално послужио, а рехабилитовани крилни фудбалер у маниру најбољих стрелаца рутински матирао истрчалог голмана Цилера за 2:0.

Покушавао је Штутгарт да уради нешто на овом мечу, претио повремено из полуконтри, али је и голман домаћих Кевин Трап био врло сигуран. Сваку дилему око коначног тријумфа отклонио је Лука Јовић у 85. минуту. Заслужио је млади голгетер да се упише у стрелце и буде награђен за константну упорност, а мајсторски је поспремио у мрежу лопту коју му је сервирао десни бек Дени да Коста.

Вредна победа за Ајнтрахт који је после сјајне серије тријумфа истиснуо Борусију из Менхенгладбаха из топ четири. Мијат Гаћиновић због повреде пете није био у протоколу, али ће се вечерас сигурно придружити саиграчима у слављу. У следећем колу Ајнтрахт игра са Шалкеом у гостима који упркос данашњем тријумфу није показао да је још изашао из кризе, па ће Орлови имати лепу шансу да се задрже у врху Бундеслиге. Заслужено.

Ајнтрахт је наставио серију фантастичних резултата и још је без пораза у 2019. години у такмичарским утакмицама!

"Орлови" из Франкфурта су уписали пету узастопну побједу у Бундеслиги и продужили серију на чак 14 мечева без пораза у свим такмичењима.

АЈНТРАХТ - ШТУТГАРТ 3:0 (1:0)

Поново су хероји екипе Адија Хитера били репрезентативци Србије Филип Костић и Лука Јовић!

Костић је постигао два гола у 45+1. и 64. минуту и практично је осигурао 14. тријумф ове сезоне за тим из Франкфурта, а "шлаг на торту" за пласман на четврто мјесто на табели које води у Лигу шампиона, ставио је Јовић у 84. минуту својим 16. поготком ове сезоне!

У посљедњих пет мечева у шампионату Њемачке, Костић је био укључен у чак седам голова Ајнтрахта - постигао је четири поготка и забиљежио три асистенције, што је други најбољи појединачни учинак послије Макса Крузеа из Вердера (10).

Мијата Гаћиновића, трећег српског репрезентативца, није било у саставу Ајнтрахта због повреде коју је зарадио у дресу "орлова" у квалификацијама за ЕУРО 2020 против Португала (1:1).

Први голгетер тима из Франкфурта Лука Јовић већ се у другом минуту нашао у шанси након грешке посљедње линије Штутгарта, али је у посљедњи тренутак изблокиран од Марка-Оливера Кемфа, који је потом неколико минута касније могао да се упише у стријелце на другој страни.

Испратио је дефанзивац Штутгарта центаршут и практично савладао голмана Кевина Трапа, међутим, пречка је спасила Ајнтрахт.

Другом репрезентативцу Србије Филип Костићу је потом у 23. минуту у мат позицији "украо" лопту голман гостију Рон-Роберт Цилер, који је био јунак и неколико минута касније, након што је најприје одбранио ударац Јовићу, а у наставку акције и шут Себастиану Родеу.

Међутим, ништа није могао голман "шваба" у првом минуту надокнаде првог полувремена након што је српски нападач Лука Јовић пробао да шутира са неких 20-ак метара, а од блока се лопта одбила до Костића, који је искоса са лијеве стране смјестио под пречку - 1:0.

Трренер гостију са "Готлиб Дајмлера" Маркус Вајнцирл је желио да у посљедњих пола сата "гурне у ватру" искусног нападача Марија Гомеза, али се предомислио након сјајне акције и новог поготка домаћина у 64. минуту.

И у првом сусрету са Штутгартом ове сезоне, Ајнтрахт је славио идентичним резултатом 0:3.
Хрватски нападач Анте Ребић уочио је и упослио Костића у пуном трку, а српски фудбалер је мајсторски пласирао у ЦИлерову мрежу - 2:0.

Гомез је ипак ушао у посљедњих 10-ак минута, међутим, у недјељу ништа није могло да спријечи 17. пораз Штутгарта, који је остао у опасној зони.

До краја је још Ајнтрахт постигао још један гол након акције Денија да Косте, који је асистирао Луки Јовићу за коначних 3:0.

Интересантно, Јовић, Ребић и Себастијан Алер су били укључени у чак 46 од посљедња 54 гола Ајнтрахта, што износи чак 85 процената.

Импресивно!

БУНДЕСЛИГА - 27. КОЛО:

Хановер - Шалке 0:1 (0:1)
/Сердар 39/

Ајнтрахт - Штутгарт 3:0 (1:0)
/Костић 45+1, 64, Јовић 84/

Субота:

Борусија Дортмунд - Волфсбург 2:0 (0:0)
/Алкасер 90+1, 90+4/

Фортуна - Борусија Менхенгладбах 3:1 (3:0)
/Хенингс 6, 16, Штегер 12 - Плеа 83/

Фрајбург - Бајерн Михнен 1:1 (1:1)
/Хелер 3 - Левендовски 22/

Нирнберг - Аугзбург 3:0 (0:0)
/Исак 52, Переира 88, Левен 90+1/

Вердер - Мајнц 3:1 (2:0)
/Рашица 3, Крузе 37, 63 - Квајзон 52/

РБ Лајпциг - Херта 5:0 (2:0)
/Форсберг 17, Поулсен 27, 56, 62, Хајдара 64/

Одиграно у петак:

Хофенхајм - Бајер Леверкузен 4:1 (1:1)
/Белфодил 10, 61, С. Бендер 52, Крамарић 79 - Фоланд 16/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 63, Бајерн Минхен 61, РБ Лајпциг 52, Ајнтрахт 49, Борусија Менхенгладбах 47, Вердер 42, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 42, Хофенхајм 41, Херта 35, Фортуна 34, Фрајбург 32, Мајнц 30, Шалке 26, Аугзбург 25, Штутгарт 20, Нирнберг 16, Хановер 14.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар