Ф1: "Сејфти кар" први кроз циљ, па опет славље Мерцедеса!

Луис Хамилтон најбржи у другој трци овогодишњег шампионата Формуле 1.  Срећни Хамилтон, очајни Ферари, баксузни Рено и драма у Бахреину.  Луис Хамилтон је после велике драме дошао до тријумфа у трци за Велику награду Бахреина, док је на другој позицији био његов тимски колега, Валтери Ботас.

Остали спортови 31.03.2019 | 23:27
Ф1: "Сејфти кар" први кроз циљ, па опет славље Мерцедеса!
Мерцедес поново слави "дуплу победу".

У другој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, Луис Хамилтон први је прошао кроз циљ у Бахреину, док је његов клупски колега и победник прве трке - Валтери Ботас - био други.

Заправо, први је кроз циљ прошао "сејфти кар", пошто је возило безбедности изашло на стазу два круга пре краја, када су се оба возила Реноа, којима су управљали Нико Хулкенберг и Данијел Рикардо, зауставила на стази.

Актуелни светски првак је у 49. кругу обишао до тада водећег Шарла Леклера из Ферарија, који је изгубио позицију због проблема са мотором, па је на крају завршио као трећи, уз освојен додатни бод за најбржи круг.

Возач Ред Була Макс Верстапен заузео је четврто место, пети је био Себастијан Фетел из Ферарија, а шести Ландо Норис из Мекларена.

Кими Раиконен из Алфа Ромеа заузео је седмо место, осми је био Пјер Гасли из Ред Була, девети Алекс Албон из Торо Росо, а 10. место заузео је Серхио Перес из екипе Рејсинг Поинт.

Наредна трка у шампионату вози се 14. априла за Велику награду Кине.

Бахреин је стаза која одговара Ферарију, примера ради прошле сезоне је пол позицију имао Себастијан Фетел, а на крају је и победио испред Ботаса и Хамилтона, а Ботас је имао најбржи круг трке.

Ферари има највише победа на овој стази, чак шест, а највише победа од возача има немачки возач у редовима Ферарија – Себастијан Фетел. Током квалификација, Фетел је имао друго најбрже време, пошто је његов тимски колега Шарл Леклер имао кругове као из снова и постао други најмлађи "власник" пол позиције у историји Формуле 1.

Деловало је на 30 кругова пре краја да ће Ферари убедљиво славити са дуплом победом, баш као и Мерцедес у протеклој трци у Аустралији, а онда се десила невероватна грешка Себастијана Фетела, који је погрешио на додавању гаса и окренуо се на сред стазе. Потом је дошло до контакта са Џорџом Раселом из Вилијамса, па је поново морао у бокс.

Хамилтон, Ботас и Ферстапен обишли су Фетела и приближили се Шарлу Леклеру. Оно што је било невероватно је да се Ферарију десио велики пех, пошто је Шарл Леклер пријавио квар на болиду. Болид је био изузетно спор па су га без већих проблема обишли Луис Хамилтон и Валтери Ботас. Треће место неће бити велика утеха, али је боље од четвртог.

Сјајне вожње смо видели од искусног Кимија Раиконена, као и од младог и талентованог Ланда Нориса. Норис је завршио на шестом месту док је Раиконен био на позицији иза њега.

Пред сам крај трке, у истој кривини у истом кругу трку су завршили Нико Хулкенберг и Данијел Рикардо, па је Рено након одличног дана остао без иједног јединог бода. Ферарију дефинитивно није било најтеже, али смо гледали заиста велику драму у Бахреину.

Сјајна трка, нажалост имали смо чак четири одустајања, неколико инцидената, видели смо жуте заставице, али и сејфти кар којим се трка за Велику награду Бахреина завршила победом Луиса Хамилтона, возача Мерцедеса, који је по окончању трке пришао Леклеру и пружио му речи подршке.

Две двоструке победе Мерцедеса на прве трке у сезони, али је година тек почела и има још много да се вози. 

Шарл Леклер је 99. возач у историји Формуле 1 који је освојио пол позицију, а то је урадио на 999. трци у историји овог такмичења.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар