Комичар освојио највише гласова

Излазне анкете показују да ће у други круг избора за председника Украјине ићи комичар Владимир Зеленски, који ће "одмерити снаге" са досадашњим председником Петром Порошенком.

Свијет 31.03.2019 | 20:53
Комичар освојио највише гласова
Излазне анкете показују да на данашњим изборима води 41-годишњи глумац Владимир Зеленски, са 30,4 одсто, док је испод њега досадашњи председник Петро Порошенко, са 17,8 одсто гласова, јавља Укринформ.



Следе Јулија Тимошенко са 14,2 одсто, док су остали председнички кандидати освојили једноцифрени проценат подршке гласача.

Ово су подаци излазних анкета, на основу гласова до 18 часова. У њој је учествовало око 20.000 на 600 гласачких места широм Украјине.

Броје се гласови
Иначе, излазне анкете потврђују предизборна истраживања према којима је фаборит био глумац који тумачи лик антикорупцијског председника у популарној ТВ серији.

Други круг избора биће одржан 21. априла, будући да ниједан кандидат није освојио више од 50 одсто гласова.

На данашњим изборима за народну вољу се надметало 39 кандидата, а излазност је до 15 часова била 44,36 одсто.

Из Централне изборне комисије саопштено је да нису забележене системске неправилности, иако је било случајева да су бирачи довожени на гласање, или да су фотографисали гласачки листић.

Претходно је Министарство унутрашњих послова саопштило да је у покрајини Чернигов бачен Молотовљев коктел, на једном од бирачких места у граду Борзна, али гласање није прекинуто.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Са стране

31.03.2019 19:42

Па, комедија од државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

01.04.2019 03:06

Битно је да само ми Срби имамо неку " дозу озбиљности " када свечано изгласамо сопствену пропаст на изборима. Заиста сам забринут до којих граница су спремни Срби ићи за режимима Додика и Вучића. Живим у згради гдје су покрадене све паре за заједничко одржавање и комшије такво управљање називају домаћински. Свако нормалан и пристојан може боље управљати зградом и државом од гладне фукаре!

Name

Комедија

01.04.2019 03:30

Ко је код нас најбољи комедијаш?