Шокантни детаљи истраге о несрећи

Појавили су се нови детаљи истраге о несрећи аргентинског фудбалера Емилијана Сале.

Свијет 31.03.2019 | 12:45
Шокантни детаљи истраге о несрећи
Дејвид Иботсон (59), пилот који га је превозио, био је далтониста, далековидан и није био лиценциран за ноћне летове па уопште није смио да буде у позицији да управља тим авионом.

Информације је објавио "ББЦ", а управа за цивилно ваздухопловство Велике Британије одбила је да коментарише ове тврдње.

Од раније је познато да Иботсон није имао лиценцу за вожњу приватног авиона "Пипер Малибуа", а сада угледни "ББЦ" тврди да је имао америчку лиценцу само за вожњу по дневном свјетлу и није смио уопште да лети по ноћи. Због далековидности је морао да носи наочале за визију у близини.

"Летење изван ограничења лиценце је незаконито. Европска правила дефинишу ноћ за пилоте као вријеме од пола сата након заласка сунца до пола сата прије изласка сунца. Способност разликовања зелених и црвених свјетала кључна је за летење по ноћи", рекли су неименовани извори за "ББЦ".

Тијело пилота Дејвида Иботсона још увијек није пронађено. Комплетна истрага која ће открити све разлоге који су довели до несреће би могла да потраје и до годину дана.

"Покушавамо да разумијемо како се то догодило, зашто се догодило Емилијану… Да ли је крив аеродром, пилот, посредник који је договорио лет? Тражимо правду, једноставно желимо да знамо истину. Желимо да знамо да ли је било немара, да ли је неко погријешио, а ако јесте, онда да и одговара за то. Толико је питања на која немамо одговор, али вјерујемо у правду", поручила је прије десетак дана у свом првом интервјуу након несреће мајка Емилијана Сале, Мерцедес Тафарел.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зг

31.03.2019 22:25

ЈЕСТЕ.БИЛО.ЈЕ.НЕМАРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е свашта

01.04.2019 07:10

Е сад није имао лиценцу, био далековидан, па како је онда добио радни задатак? Боже будала. Морао се запослити да би возио летелицу И у њој људе. Човјек настрадао због ма ни због чега, највише туђе глупости некога упропасте. Сачувај нас таквих!!!

ОДГОВОРИТЕ