Стразбур и Митровић узели Лига куп Француске!

Генган поражен на пенале после 120 минута велике борбе!

Фудбал 31.03.2019 | 10:45
Стразбур и Митровић узели Лига куп Француске!
Искусни српски штопер Стефан Митровић крунисао је прву сезону у француском фудбалу освајањем трофеја!

Он је са Стразбуром освојио Лига куп, а финале против Генгана, одиграно на стадиону "Пјер Мороа" у Лилу, решено је пенал-серијом.

Голова није било у регуларних 90 минута, нити у продужецима, а онда су играчи Стразбура били далеко сигурнији. Након треће серије водили су 3:1, укључујући "Пањенку" Димитрија Лиенара, а онда је Лионел Карол поставио коначан резултат - 4:1 (0:0, 0:0).

Стразбуру је ово четврти Лига куп у историји клуба, уз три Купа Француске и једну титулу шампиона, освојену давне 1979. Претходни трофеј, такође Лига куп, освојили су пре 14 година.

Митровић је прошле недеље ушао са клупе у пријатељском мечу Немачка - Србија (1:1), што му је био први наступ за "орлове" откако је селектор Младен Крстајић, односно након квалификација за Светско првенство у Русији.

Први трофеј у Француској ове сезоне завршио је у Стразбуру, у рукама српског репрезентативца Стефана Митровића који је као капитен са саиграчима славио у финалу Лига купа Француске против Генгана на пенале - 4:1.

У регуларних 90 минута и продужецима није било голова. Мало је бољи био можда Стразбур који је имао фантастичну подршку на стадиону у Лилу, а Генган који је на путу до финала избацио и Пари Сен Жермен није вечерас показао све своје квалитете.

Неколико изгледних прилика су промашили играчи Стразбура и то у главном у последњих пола сата када Ахорке и Сањин Прцић нису били прецизни. На пенал рулету боље су се снашли играчи у плавим дресовима који су погодили све ударце са беле тачке, а блистао је и голман Камара који је одбранио одлучујући једанаестерац у трећој серији Роделану.

Стразбуру је ово четврти трофеј у Лига купу Француске, а први освојени пехар после 14 година.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар