У ПЛ БиХ три ремија и тријумф Зрињског на Кошеву!

Нико није славио на три уводна сусрета 24. кола Премијер лиге БиХ.  Шампион се буди, Зрињском три бода на "Кошеву"! Гости из Мостара бољи у дербију 24. кола Премијер лиге БиХ.

Фудбал 30.03.2019 | 22:20
У ПЛ БиХ три ремија и тријумф Зрињског на Кошеву!
Три меча - три ремија у 24. колу Премијер лиге БиХ. 

Фудбалери Крупе и Радника одиграли су занимљив дерби, а побједника на крају није било, иако су обје екипе биле веома близу освајања три бода.

Наиме, фудбалери из Бијељине водили су аутоголом Игора Макитана из 44. минута, али је Крупа у другом полувремену успјела да се врати и преокрене на 2:1.

Прво је мрежу гостију затресао Марко Бртан, да би потпуни преокрет услиједио након гола Алмира Аганспагића у 88. минуту.

Изгледало је тада да би Крупљани могли доћи до прве побједе у дуелима са Радником, тек у 11. покушају, али је њихове наде срушио "резервиста" Владимир Брадоњић поготком у 93. минуту.

Тим Слободана Старчевића тако је остао на зачељу табеле, са веома малим шансама да се и наредне сезоне такмичи у друштву најбољих.

Побједника није било ни у Угљевику, гдје је Широки Бријег послије првих 45 минута водио 1:0 голом Дражена Багарића, али је Звијезда 09 ипак стигла до бода. Славен Стјепановић свом тиму осигурао је реми у 71. минуту.

На "Тушњу", Тузла сити и Слобода подијелили су бодове одигравши 1:1, а оба гола постигнута су у првом полувремену

Садржајних 45 минута донијело је доста узбуђења, трке и борбености, те два гола.

Најприје је у 18. минути, након убацивања с лијеве стране Самира Ефендића, Нермин Црнкић„шкарицама“ довео домаћи тим у водство. Лопта је ушла у мрежу уз лијеву стативу повратника на голу Слободе, Азира Муминовића - 1:0.

Слобода је изједначила у 36. минути, након снажног шута Мухарема Чивића са око 18 метара. Голман Адис Нурковић лопту је одбио увис, али је она погодила пречку и одбила се до Саида Хусејиновића. Нападач гостију искористио је лошу реакцију одбране домаћина, снажно шутиравши искоса, а лопта је „сјела“ под пречку за 1:1.

У финишу првог полувремена могли су изабраници Златана Налића до другог поготка, али су ударци Хусејиновића у 44. и Едиса Смајића у 45. минути завршили поред стативе.

Осим борбености, у другом полувремену сусрет није понудио превише узбуђења. Шансу за вођство Слободе у 52. минути није искористио Хусејиновић, јер је на неколико метара од гола лопту прије стријелца "црвено-црних" зауставио Нурковић.

Иако су обје екипе покушавале доћи до гола за побједу, мреже се до краја нису затресле, а Тузла сити  ни у петом службеном сусрету није успио остварити побједу против Слободе.

Слобода је након овог кола салдо повећала на 31, а Тузла сити на 25 бодова.

Шампион се буди, Зрињском три бода на "Кошеву"! Гости из Мостара бољи у дербију 24. кола Премијер лиге БиХ.

Фудбалери Зрињског вечерас су на "Кошеву" побиједили Сарајево 1:0 (0:0), у дерби сусрету 24. кола БХ Телецом премијер лиге БиХ.

Једини погодак на утакмици постигао је Станиша Мандић у 52. минуту.

Актуелани првак БиХ након три пораза и једног ремија, остварио је прву побједу ове сезоне над лидером на табели и девет кола прије краја првенства продужио неизвјесност у борби за титулу, смањивши заостатак на само шест бодова.

Дерби у првом полувремену није испунио очекивања, а једину озбиљнију прилику да дође у вођство домаћа екипа имала је у 37. минути када је Милош Станојевић снажно шутирао с врха шеснаестерца, али је голман Мостараца Иван Бркић сјајно интервенисао.

Побједнички гок "племићи" су постигли у 52. минути.

Убачену лопту из корнера Иван Чурјурић главом је упутио ка голу, Владан Ковачевић накратко је зауставио лопту, а након неспретне реакције Анела Хебибовића у гужви испред гола најбоље се снашао Станиша Мандић и угурао лопту у мрежу.

Након примљеног гола Сарајево је у наставку играло доста офанзивније, али са само двије нешто озбиљније прилике Хебибовића у 54. минути из слободног ударца и Велкоског у 77. минути.

До краја сусрета госту су се успјели одбранити и са "Кошева" однијети велика три бода.

Играче "бордо" тима у наредна два кола очекују још два дербија - 6. априла на "Грбавици" састају се са с градским ривалом Жељезничаром, а 14. априла на "Кошеву" дочекују Широки Бријег.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 24. КОЛО:

Тузла сити - Слобода 1:1 (1:1)
/Црнкић 17 - Хусејиновић 36/

Звијезда 09 - Широки Бријег 1:1 (0:1)
/Стјепановић 71 - Багарић 42/

Крупа - Радник 2:2 (0:1)
/Бртан 71, Аганспахић 88 - Макитан 44 аг, Брадоњић 90+3/

Сарајево - Зрињски 0:1 (0:0)
/Мандић 52/

У недјељу:

ГОШК - Жељезничар (16.30)
Челик - Младост (19.00)

ТАБЕЛА: Сарајево 53, Зрињски 47, Широки Бријег 36, Жељезничар (-1) 35, Радник 33, Слобода 31, Челик (-1) 31, Младост (-1) 30, Тузла сити 25, Звијезда 09 24, ГОШК (-1) 20, Крупа 18.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар