ЦГ: Траже оставке државног врха

Представници црногорске опозиције вечерас су на грађанском протесту "Одупри се - 97000" потписали споразум о будућности којим траже оставке државног врха, челних људи у тужилаштву и формирање техничке владе.

Регион 30.03.2019 | 20:53
ЦГ: Траже оставке државног врха
Представник покрета "Одупри се" Славиша Грубиша рекао је да овим документом захтијевају оставку предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, премијера Душка Марковића, званичника тужилаштва Ивице Станковића и Миливоја Катнића, директора Агенције за спрјечавање корупције Сретена Радоњица и руководства Радио-телевизије Црне Горе.

"Представници грађана, заједно са посланицима, обавезујемо се на заједничку борбу за смјену власти", наводи се у споразуму који су пред више хиљада грађана на Тргу независности у Подгорици потписали посланици Демократског фронта, Демократа, Социјалдемократске партије, Социјалистичке народне партије, Демоса и независни посланици.

У име Организационог одбора протеста споразум су потписали Џемал Перовић, Дејан Пејовић, Омер Шаркић, Демир Хоџић и Ратка Јовановић Вукотић.

Основни предмет споразума су услови за одржавање фер и слободних избора, а потписници су се обавезали да неће учестовати ни на једним изборима који буду одржани прије испуњења захтјева.

Они су изразили сагласност да ће се заједнички залагати за владу грађанског јединства, избор министара на паритетној основи, као и да премијер не може бити припадник странака које су сада на власти.

Посланик Демир Хоџић рекао је да су стали уз народ, те да траже да опозиција и на локалном нивоу очува јединство.

"Тражимо да се не улази у коалиције или било које аранжмане са ДПС-ом који би могли да угрозе ове процесе. Тражимо да се активније сви укључе у процес промјена, јер свакодневно треба да постоје акције грађанске непослушности. Протести и шетње нису довољни", поручио је Хоџић.

Након потписивања споразума и обраћања говорника, грађани су кренули у протестну шетњу.  

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ц55р

30.03.2019 23:38

ТАКО.И.ТРЕБА.МАФИЈА.ВЛАДА.ЦГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

02.04.2019 14:37

Каква оставка дрзавног врха,ове марионете Београда само роваре да дестабилизују дрзаву Црну Гору.

ОДГОВОРИТЕ